Home » Știință » Interacţiunea cu un dinozaur de dimensiune reală este POSIBILĂ în Australia – VIDEO

Interacţiunea cu un dinozaur de dimensiune reală este POSIBILĂ în Australia – VIDEO

Interacţiunea cu un dinozaur de dimensiune reală este POSIBILĂ în Australia – VIDEO
Publicat: 24.01.2016
O universitate din Australia a creat o expoziţie care permite oamenilor să interacţioneze cu dinozauri de dimensiuni reale, fiind prima de acest fel în lume.
Dinozaurii vor acţiona ghidaţi de inteligenţa artificială, iar interacţiunea va fi posibilă prin intermediul unui display touchscreen gigant. 
 
Sigur că este imposibilă o atingere reală a dinozaurilor şi a celorlalte reptile de la Universitatea Tehnologică din Queensland (QUT). Grădina Zoologică Dino Zoo, de la universitatea australiană, are 10 specii preistorice diferite – inclusiv Tyrannosaurus Rex şi cel mai mare pterosaur cunoscut, Quetzalcoatlus. Dinozaurii au fost recreaţi şi animaţi în baza celor mai recente date ştiinţifice şi au fost proiectaţi  pe pereţii Cubului, astfel încât să poată fi priviţi şi analizaţi amănunţit. 
 
Cea mai bună parte este că dinozaurii pot interacţiona cu vizitatorul, ei te pot vedea şi „gândesc” cum să procedeze în cazul în care doreşte să-ţi răspundă. Uneori, răspunsul poate fi destul de stresant, ca în exemplu de mai jos.
 
 
Pentru a crea instalaţia, care este cel mai mare spaţiu de afişare interactivă de învăţământ din lume, echipa de la Cube, în parteneriat cu paleontologul Scott Hocknull, de la Muzeul Queensland, au iniţiat un amplu proiect de cerectare. Scopul lor era de a anima dinozauri şi reptile preistorice, care nu numai să fie foarte realiste, dar şi ştiinţific perfecte, ei au cercetat cele mai recente studii. 
 
 
Expoziţia oferă copiilor şansa de a săpa în căutare de fosile şi le mai oferă informaţii cu privire la evoluţia Pământului prin intermediul unui calendar.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase