Prima pagină Stiinta

Planeta roşie poate fi observată dintr-o altă perspectivă. Un VIDEO interactiv funizat de NASA

Alin Motogna 02.05.2016 | ● Vizualizări: 2235
Sursa: mars.nasa.gov     + zoom
Galerie foto (1)

Supriza a fost dezvăluită pe contul de Facebook al Agenţiei.

Deşi, deocamdată, nu putem ajunge pe Marte, NASA ne ajută să ne imaginăm cum ar fi dacă am călători acolo. Modalitatea pe care astronomii americani au ales-o este cea a unui videoclip interactiv postat pe site-ul de socializare Facebook.

Clipul permite utilizatorilor să manipuleze imaginile din care este format, la un unghi 360°, pentru a avea o perspectivă cât mai detaliată asupra unui loc unde omul nu a avut acces până acum. Panorama se compune din 57 de imagini, captate de robotul Curiosity, în acest an, pe 19 ianuarie. Fotografiile înfăţişează zona cunoscută sub numele de Bagnold Dune Field.

 

Use your smart phone to explore Mars with me in 360 degrees. #FromWhereIStand

Posted by NASA’s Curiosity Mars Rover on 30 Ianuarie 2016

 

Videoclipurile la 360° reprezintă încă o noutate pentru utilizatorii site-ului Facebook. Din acest motiv, Mark Zuckerberg a ţinut să precizeze că sprijină iniţiativa NASA, spunând că "acesta este doar începutul a ceea ce putem face cu ajutorul acestui tip de videoclipuri".

Reprezentanţii Agenţiei Spaţiale Americane au declarat că planifică să dezvolte tehnologia imaginilor video la 360°. În acest sens, cercetătorii speră ca până la începutul acestei veri să poată lansa un simulator, care să imite, în mediu virtual, suprafaţa planetei Marte.

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: Descoperire fascinantă făcută de o echipă de cercetători în rocile din mantaua Pământului. Deocamdată, nu se cunoaşte originea acestora

                                          3 câini Husky au devenit cei mai buni prieteni cu o pisică pe care unul dintre ei a salvat-o de la moarte. FOTO+VIDEO

                                             Era telefoanelor inteligente se va sfârşi în cinci ani. Ce va urma după