Home » Știință » Un miliardar rus caută NEMURIREA prin încărcarea creierul său într-un calculator – VIDEO

Un miliardar rus caută NEMURIREA prin încărcarea creierul său într-un calculator – VIDEO

Publicat: 17.03.2016
Prin iniţiativa lui, Dmitri Itskov vrea să facă posibilă, în următoarele trei decenii, viaţa asemeni unui "avatar" holografic nemuritor.

Omul de afaceri rus şi-a făcut un scop din a rămâne în viaţă pentru totdeauna prin încărcarea creierul său pe un calculator.

Dmitri Itskov are 35 de ani şi a creat fundaţia Iniţiativa 2045, o organizaţie care lucrează cu o reţea de oameni de ştiinţă pentru a dezvolta „nemurirea cibernetică” în următoarele câteva decenii.

Un şofer agresiv, ”pus la punct” de doi tirişti. VIDEO

Itskov recunoaşte faptul că fără o astfel de tehnologie este destul de probabil ca el să fie mort până în 2050. Cu toate acestea, prin perfecţionarea cartografierii creierului uman şi transferului conştiinţei într-un computer, el ar putea „trăi” mult mai mult, sub forma unui calculator sau, după un transplantat, într-un corp de robot umanoid sau ca o hologramă.

Itskov a înfiinţat fundaţia sa în anul 2011 şi este subiectul unui documentar BBC, intitulat The Immortalist.

„În următorii 30 de ani, am de gând să ne asigurăm că putem trăi veşnic. Sunt convins 100 % că anume aşa va fi. Altfel, n-aş fi început…”, a declarat Dmitri Itskov.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut anunţul pe care toţi îl aşteptau după tragedia din COLECTIV. Acum e în sfârşit oficial

Potrivit site-ului Iniţiativa 2045, ei văd această realitate începând cu crearea „avatarilor” până în 2020 şi anume a roboţilor care vor putea fi controlaţi cu puterea minţii, iar feedback-ul va fi trimis către creierul utilizatorului, printr-o interfaţă creier-calculator.

Fundaţia lui Itskov îşi propune ca în următorii cinci ani să creeze un avatar căruia îi va fi transplantat un creier uman după moartea respectivei persoane. În 2035 va fi creat un avatar cu un creier artificial, care va putea găzdui o persoană, iar către 2045 ei afirmă că vor crea un avatar-hologramă, prevestind astfel o nouă eră pentru omenire.

Cum vezi lista tuturor persoanelor care ţi-au ignorat cererea de prietenie pe Facebook 

Este cu siguranţă un obiectiv ambiţios şi dezbaterile în comunitatea ştiinţifică vorbesc despre faptul dacă complexitatea creierului uman poate fi replicată într-o maşină. Mai mult decât atât, multe dintre ambiţiile Iniţiativei se sprijină pe descoperirile pe care omenirea nu le-a făcut şi de care este încă departe.

Cu toate acestea, el a început deja planificare nemuririi digitale. Itskov afirmă că el însuşi va avea mai multe organisme în diferite forme, care vor trăi pe Pământ şi în spaţiu în timp ce conştiinţa lui va fi comună între ele.

Sursa: The Independent

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase