Home » Știință » Câteva simptome ale deficienţei de magneziu

Câteva simptome ale deficienţei de magneziu

Câteva simptome ale deficienţei de magneziu
Publicat: 09.04.2016
Foarte mulţi oameni suferă de deficienţă de magneziu, fără a şti acest lucru. Acest mineral este responsabil pentru mai mult de 300 de reacţii biologice în corpul nostru, inclusiv pentru imunitate, tensiunea arterială sau metabolism.

Vă prezentăm în continuare şase simptome ale unei deficienţe de magneziu:

Crampe musculare

Crampele musculare dureroase afectează 70% din populaţia adultă şi în jur de 7% dintre copii. Lipsa magneziului afectează abilitatea muşchiului de a se contracta. Această problemă este atât de comună încât suplimentele de magneziu încep să devină din ce în ce mai recomandate de către medici.

Insomnie

Hiperactivitatea şi anxietatea apar de obicei înainte de manifestarea insomniei. Magneziul ajută la relaxare şi calmarea creierului. 400 de miligrame de magneziu luate în timpul cinei sau înainte de culcare pot fi de mare ajutor. De asemenea, este recomandat să includeţi în dietă alimente care sunt bogate în magneziu, precum spanacul.

Migrene

Din moment ce magneziul echilibrează neutrotransmiţătorii, lipsa lui ar putea cauza dureri de cap. Potrivit unui studiu, o doză de 360-600 de miligrame pe zi ar reduce frecvenţa migrenelor cu până la 42%.

Depresie şi anxietate

Deficientţa de magneziu poate avea un impact major asupra sănătăţii mentale. Potrivit Psychology Today, mineralul se găseşte în sinapsele creierului alături de aminoacidul cunoscut drept glutamat şi alături de calciu. Atât glutamatul, cât şi calciul se găsesc pe receptorul N-metil-D-aspartat şi acţionează ca un scut. În momentul în care apare o deficienţă a acestei minerale, scutul nu mai funcţionează, iar calciul şi glutamatul activează receptorul în mod continuu. Acest lucru poate duce pe termen lung la deteriorarea celulelor nervoase, ducând la moartea celulelor creierului.

Oboseală

Dacă să simţişi obosiţi, fără energie sau slăbiţi, este posibil să suferiţi de deficienţă de magneziu. Cei mai mulţi pacienţi care suferă de oboseală cronică au şi lipsă de magneziu. Potrivit Centrului Medical al Universităţii Maryland, doza recomandată de magneziu este între 300 şi 1.000 de miligrame pe zi. Trebuie să fiţi atenţi însă să nu luaţi prea mult, deoarece simptome precum diareea pot apărea, caz în care este de ajuns doar să reduceţi doza.

Ameţeală

Atunci când intervine o deficienţă de magneziu în organism, mesajele de la nervii senzoriali ar putea să nu mai ajungă la creier. De asemenea, creierul ar putea primi mesaje de la urechea internă, pe care să le interpreteze incorect, astfel încât aţi putea simţi mişcare chiar şi atunci când nu este cazul. Acest lucru cauzează pierderea echilibrului şi ameţeală, scrie healthypanda.net.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase