Racheta Falcon 9 a aterizat în siguranţă la sol, pentru a doua oară. În curând, ea va putea trasporta oameni în spaţiu – FOTO

21 07. 2016, 09:05

Racheta a aterizat la ora 12:53 p.m., la opt minute de la lansare, completând misiunea navei spaţiale Dragon, care avea drept scop suplimentarea proviziilor ce trebuiau transportate către astronauţii aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. 

În timp ce Dragon îşi continuă călătoria, Falcon 9 a reuşit să aterizeze în zona 1, în Cape Carnavera, conform planurilor. A doua parte a rachetei, ce nu poate fi reutilizată, a propulsat nava spaţială Dragon pe orbita Terrei.

A şasea încercare a SpaceX de a ateriza o rachetă Falcon 9 s-a desfăşurat pe o navă aflată în Oceanul Atlantic. Pe mare,  -sa dovedit că racheta poate ateriza numai în unele situaţii în siguranţă. 

De această dată, Falcon 9 a aterizat perfect pe suprafaţa Pământului.

De ce este atât de importantă realizarea?

Rezultatul excepţional ar putea îmbunătăţi călătoriile în spaţiu, acestea urmând să fie mult mai ieftine în viitor. Costul actual al unei nave Falcon 9 este de 62 de milioane de dolari.

Până acum, niciuna dintre cele cinci rachete Falcon utilizate în misiuni precedente nu a fost reutilizată, dar SpaceX plănuieşte să facă acest lucru în septembrie sau octombrie. Echipa de cercetători va lucra la îmbunătăţirea aterizării în siguranţă. Dacă testele vor avea succes, în curând Falcon 9 ar putea transporta oameni în spaţiu.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX a ratat din nou aterizarea la punct fix pe apă
 
PREMIERĂ istorică după lansarea rachetei Falcon 9. SpaceX a reuşit să readucă cu bine pe Pământ prima treaptă: ”Bine ai revenit, iubito!” – VIDEO
 
Primul avion propulsat cu ajutorul unor reactoare nucleare portabile – FOTO
 
SpaceX îşi menţine lansatoarele spaţiale la sol, pentru încă două luni, după accidentul din iunie