Home » Știință » Filmul Star Trek a influenţat tehnologia. Iată 6 invenţii pe care le utilizăm şi astăzi

Filmul Star Trek a influenţat tehnologia. Iată 6 invenţii pe care le utilizăm şi astăzi

Publicat: 24.07.2016
Inovaţii tehnologice care acum câteva decenii ţineau de domeniul SF-ului fac parte în prezent din viaţa noastră cea de toate zilele, chiar dacă acţiunea din episoadele "Star Trek" se desfăşoară într-un viitor la câteva secole distanţă.
Site-ul popsci.com a făcut o listă cu şase asemenea inovaţii:
 
1.Telefonul mobil
În seria originală din 1966, membrii echipajului erau dotaţi cu dispozitive de comunicare asemănătoare unor telefoane celulare, atunci când plecau în misiuni de recunoaştere. Să nu uităm că la momentul respectiv, mobilele erau o idee futuristă, în condiţiile în care telefoanele din viaţa de zi cu zi aveau cabluri lungi şi erau încă prinse pe pereţi sau aşezate pe o masă din sufragerie.
 
2. Tableta
Tabletele de astăzi sunt chiar mai puternice decât cele folosite în diversele filme din seria „Star Trek”. Hârtia era o chestiune depăşită în producţia SF. Membrii echipajului foloseau tablete PADD (Personal Access Display Device), pe care citeau rapoarte, cărţi sau alte informaţii, precum planurile unei clădiri în care se aflau şi chiar un diagnostic pus de medicul navei spaţiale. Spre deosebire de tabletele de astăzi, cele din „Star Trek” nu păreau a fi prea performante (în unele episoade, personajele cară mai multe tablete pentru o singură şedinţă, de unde putem deduce că fiecare tabletă avea o singură funcţie).
 
3.Ceasurile inteligente (Smart watches)
În filmul „Star Trek: The Motion Picture” din 1979, membrii echipajului erau dotaţi cu un fel de brăţări electronice, asemănătoare ceasurilor inteligente de astăzi de la Apple, care făceau parte din uniforma standard. „Star Trek” nu a fost însă primul film care a prezentat această tehnologie, ea fiind prezentă şi într-un film din seria „Dick Tracy”, apărut în 1946.

Citeşte continuarea pe: rfi.ro

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase