Prima pagină Stiinta

Un inginer biomedical susţine că poate vindeca orice infecţie virală. Incredibila modalitate prin acesta crede că va putea fi posibil acest lucru

Ana-Maria Iosif 10.09.2016 | ● Vizualizări: 2661

Todd Rider, un inginer biomedical, consideră că poate vindeca orice infecţie virală de pe planetă.

Totuşi, acesta afirmă că nu poate eradica virusul Zika prea curând pentru că îi lipsesc banii. Cu toate că în urmă cu 15 ani, atunci când a făcut descoperirea (Double-stranded RNA Activated Caspase Oligomerizer- DRACO), au apărut campanii de strângere a banilor, acesta încă nu dispune de aceştia.

Ceea ce l-a determinat pe acesta să înceapă această activitate a fost faptul că existau foarte puţine tratamente împotriva virusurilor şi acestea se adresau doar unui anumit tip. Astfel, a considerat utilă încercarea de a descoperi un tratament care să poată vindeca toate tipurile de infecţii virale. Şi, pentru a nu inventa ceva de la zero, a decis să împrumute ceea ce natura a creat deja. Celulele noastre au capacitatea de a detecta virusurile şi de a le înlătura, astfel că acesta a combinat aceste două sisteme pentru a distruge virusurile. Aşa cum antibioticele au revoluţionat medicina secolului XX, Rider speră ca descoperirea sa să o revoluţioneze pe cea a secolului XXI.

Cu toate acestea, multe companii farmaceutice vor să îi testeze eficienţa prin încercarea de a vedea dacă acesta pot lupta împotriva unor virusuri creaţi artificial în clinici. Teoretic, acest tratament poate vindeca o gamă largă de virusuri şi poate avea efecte asupra unui număr mare de oameni. Activiştii din mediul on-line au aflat despre această intenţie a lui Todd Rider şi s-au oferit să strângă banii necesari derulării proiectului acestuia, iar intenţia finală este aceea de a crea o pilulă bazată pe acest tratament.

Dacă DRACO va fi capabil să lupte împotriva virusurilor create artificial, Rider este ferm convins că farmaciile vor achiziţiona acest tratament şi îl vor utiliza, iniţial, în testarea pe animale, pentru a-i dovedi eficienţa asupra mamiferelor. Mai mult decât atât, speră că va fi studiat într-un deceniu sau, poate, mai puţin.

Sursa: Inverse

Citeşte şi:

Un medicament antiviral revoluţionar a fost inventat de cercetătorii de la MIT!

Canadienii construiesc un senzor care poate detecta virusul gripal din aer

Ameninţarea pe care nici nu o cunoaştem: sute de mii de virusuri necunoscute aşteaptă să fie descoperite

Tag-uri: virus | descoperire | bani | Zika | Todd Rider