Home » Știință » Deşi pare complicat, conceptul de a patra dimensiune poate fi explicat şi de un elev de la liceu-VIDEO

Deşi pare complicat, conceptul de a patra dimensiune poate fi explicat şi de un elev de la liceu-VIDEO

Deşi pare complicat, conceptul de a patra dimensiune poate fi explicat şi de un elev de la liceu-VIDEO
Publicat: 15.10.2016
Conceptul celor patru dimensiuni reprezintă un subiect greu de înţeles. Oamenii observă lumea din jur în trei dimensiuni, însă fizicienii consideră că există a patra dimensiune.

Deşi pare greu de înţeles, iată cum explică un elev de liceu a patra dimesniune.

Fără nicio înălţime sau adâncime în lume ar exista doar o dimensiune, dacă un organism s-ar afla în această lume s-ar putea deplasa doar liniar.

În a doua dimensiune poate fi observată lăţimea şi lungimea, dacă un organism ar trăi în această dimensiune ar putea să se mişte în stânga, dreapta, în sus şi în jos. Aşadar, lumea tridimensiunală este alcătuită din nenumărate lumi bidimensionale, tridimensionalitatea are lăţime, înălţime şi adâncime, după cum explică elevul din videoclip. 

Organismele care trăiesc în lumi tridimensionale pot vedea bidimensional, dar dacă oamenii ar trăi într-a patra dimensiune ar putea vedea lumea tridimensional, ceea ce înseasmnă că ar putea observa şi organismele care trăiesc pe podea sau pe anumite obiecte. 

Aşadar, a patra dimensiune ar fi alcătuită din obiecte tridimensionale. Conform tânărului, există un număr infinit de dimensiuni.

Iată cum explică un elev de liceu  existenţa celei de-a patra dimensiune:

Sursa: Phisics Astronomy

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase