Home » Știință » Un experiment EXTREM de periculos. Ce se întâmplă când introduci în apă cel mai activ metal de pe Pământ

Un experiment EXTREM de periculos. Ce se întâmplă când introduci în apă cel mai activ metal de pe Pământ

Publicat: 15.10.2016
Cesiul este atât de reactiv încât se aprinde la contactul cu aerul la o temperatură sub 130 grade Fahrenheit. De asemenea, este foarte scump, mult mai scump decât aurul, preţul acestuia fiind de 139,50 de euro/gram.

Youtuberul Thoisoi a iniţiat un experiment chimic extrem de periculos care are ca principal element cesiul, folosind 50 de grame din acest metal.

În cadrul acestuia, Thoisoi a încercat să introducă un gramaj al acestui metal în formă lichidă în apă amestecată cu kerosen. Rezultatul? Acesta a luat imediat foc. Ulterior, experimentul chimic a încercat să demonstreze ceea ce se întâmplă dacă este introdus în această compoziţie – cesium în formă solidă. Astfel, s-a constatat că acesta poate fi tăiat extrem de uşor după ce a fost introdus în acest conţinut, obţinând o formă foarte maleabilă. O bucată de cesiu scoasă din acel amestecat a fost aşezată pe o bucată de lemn, iar acesta, în contact cu aerul, s-a oxidat şi s-a aprins. De asemenea, a avut acelaşi efect şi pe suprafaţa unui şerveţel de hârtie. Următoarea mişcare a fost de a introduce o bucată din acest metal în apă extrem de rece, iar ceea ce a urmat a fost o adevărată explozie la dimensiuni mici, pe care o puteţi vedea în video de mai jos:

Sursa: Interesting Engineering

Citeşte şi:

Ununseptium, noul element chimic supergreu descoperit de rusi

Noul element chimic 112 a fost numit coperniciu

Un inginer vrea sa modifice tabelul lui Mendeleev

Produsul care poate contracara efectele unui atac chimic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase