Prima pagină Stiinta

Un experiment EXTREM de periculos. Ce se întâmplă când introduci în apă cel mai activ metal de pe Pământ

Ana-Maria Iosif 10.15.2016 | ● Vizualizări: 12914

Cesiul este atât de reactiv încât se aprinde la contactul cu aerul la o temperatură sub 130 grade Fahrenheit. De asemenea, este foarte scump, mult mai scump decât aurul, preţul acestuia fiind de 139,50 de euro/gram.

Youtuberul Thoisoi a iniţiat un experiment chimic extrem de periculos care are ca principal element cesiul, folosind 50 de grame din acest metal.

În cadrul acestuia, Thoisoi a încercat să introducă un gramaj al acestui metal în formă lichidă în apă amestecată cu kerosen. Rezultatul? Acesta a luat imediat foc. Ulterior, experimentul chimic a încercat să demonstreze ceea ce se întâmplă dacă este introdus în această compoziţie - cesium în formă solidă. Astfel, s-a constatat că acesta poate fi tăiat extrem de uşor după ce a fost introdus în acest conţinut, obţinând o formă foarte maleabilă. O bucată de cesiu scoasă din acel amestecat a fost aşezată pe o bucată de lemn, iar acesta, în contact cu aerul, s-a oxidat şi s-a aprins. De asemenea, a avut acelaşi efect şi pe suprafaţa unui şerveţel de hârtie. Următoarea mişcare a fost de a introduce o bucată din acest metal în apă extrem de rece, iar ceea ce a urmat a fost o adevărată explozie la dimensiuni mici, pe care o puteţi vedea în video de mai jos:

Sursa: Interesting Engineering

Citeşte şi:

Ununseptium, noul element chimic supergreu descoperit de rusi

Noul element chimic 112 a fost numit coperniciu

Un inginer vrea sa modifice tabelul lui Mendeleev

Produsul care poate contracara efectele unui atac chimic

Tag-uri: experiment | aur | grade | pret