Home » Știință » Virusul HIV poate fi combătut datorită unui anticorp care se află în organismul uman

Virusul HIV poate fi combătut datorită unui anticorp care se află în organismul uman

Virusul HIV poate fi combătut datorită unui anticorp care se află în organismul uman
Publicat: 22.11.2016
Se pare că, în curând, omenirea va cunoaşte tratamentul împotriva virusului HIV.

 Cercetătorii de la Institutul Naţional al Sănătăţii din SUA au identificat un anticorp în organismul unui pacient cu virusul HIV, anticorp care neutralizează 98% din virus, incluzând 20 de rădăcini rezistente în faţa altor anticorpi.

Acest anticorp a fost numit N6, iar abilitatea sa de a distruge rădăcinile acestui virus este una pe care medicii nu au mai întâlnit-o până acum. HIV-ul este un virus atât de periculos pentru că îşi modifică rapid suprafaţa de proteine, iar sistemul imunitar nu îl poate recunoaşte. Însă, în urma descoperirii acestui anticorp, este  posibil să fie creat un vaccin împotriva acestui virus.

N6 opreşte atacarea celulelor sistemului imunitar de către rădăcinile virusului şi este  capabil să tolereze schimbările apărute în evoluţia acestui virus. Mult mai clar, acest anticorp stopează instalarea , atacarea şi, în ultimă instanţă, distrugerea celulelor sistemului imunitar.

Testarea acestui anticorp urmează să fie realizată pe oameni aflaţi în a doua fază a acestei boli, până acum fiind testat doar pe maimuţe.

Sursa: Big Think

Citeşte şi:

Un nou medicament împotriva HIV, o nouă abordare

Sistarea vaccinarii anti-variolice a stimulat raspandirea HIV

O noua victorie contra virusului HIV

Femeile sunt mai sensibile la HIV

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase