Inteligenţa artificială ar putea deţine secretul tinereţii veşnice. Cercetătorii ruşi au descoperit 10 substanţe care ar putea avea efect de întinerire

08 12. 2016, 19:00

Utilizând simulatoare computerizate pentru a analiza sute de componente, cercetătorii au dezvoltat un instrument care poate identifica genoprotectorii, substanţele responsabile pentru extinderea vieţii.  GeroScope poate compara schimbările din celulele tinere şi bătrâne ale pacienţilor şi poate căuta medicamente care pot contracara acest proces.

Proiectul este condus de cercetătorii de la Institutul de Fizică din Moscova. Conform cercetătorilor, utilizând tehnici de modelare computerizate, se pot efectua teste cu costuri puţine pentru dezvoltarea unui medicament pentru combaterea îmbătrânirii. 

Îmbătrânirea populaţiei este o problemă globală,” a declarat Alexey Moskalev, director al Laboratory of Genetics of Aging and Longevity. 

Echipa a realizat analize la ARN-ul şi ADN-ul din probele de ţesut obţinute de la donatorii cu vârsta între 15 şi 30 de ani, precum şi cei peste 60 de ani.  Acestea au fost utilizate pentru a realiza modelul computerizat de reconstrucţie a moleculelor asociate îmbătrânirii. Echipa a utilizat algoritmi pentru a identifica 10 substanţe care au potenţialul de a extinde durata de viaţă.

Substanţa numită NAC  nu a avut niciun efect de întinerire, dar a scăzut rata de supravieţuire. 

Substanţa PD-98059 a avut un puternic efect de întinerire şi a crescut rata de supravieţuire. Conform cercetătorilor, unele substanţe au fost deja vândute ca suplimente alimentare 

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

PREMIERĂ. Cercetătorii au descoperit gena tinereţii
 
Urcatul scărilor menţine tinereţea creierului
 
ELIXIRUL tinereţii, testat deja pe oameni. Efectul advers este însă pe măsură
 
De ce oamenii în vârstă sunt mai fericiţi decât tinerii