Descoperire extraordinară! O statuie IMENSĂ a faraonului Ramses al-II-lea a fost descoperită în nămolul de la periferia unui oraş-Galerie Foto

11 03. 2017, 09:05

Descoperirea publicată de către Ministerul  Antichităţilor este considerată una dintre cele mai importante din zona ruinelor templului lui Ramses al II-lea din Heliopolis, relatează Business Insider. 

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

,,Joia trecută am fost anunţat că arheologii au descoperit colosul din cuarţit al unui rege, cel mai probabil al lui Ramses al II-lea,” afirmă ministrul antichităţilor, Khaled al-Anani. ,,Am descoperit bustul statuii, partea de jos a craniului, coroana şi urechea dreaptă, precum şi un fragment din ochiul drept,” adaugă el. 

Arheologii, oficialităţile, localnicii şi membrii presei au asistat la scoaterea statuii din morcirlă.  Statuia a fost descoperită la periferia unui oraş mic numit Matariya. Dietrich Raue, unul dintre cercetătorii germani, a declarat că egiptenii considerau Heliopolis locul în care trăieşte zeul soarelui, ceea ce înseamnă că în zonă nu a locuit niciodată nimeni. ,,Zeul soarelui a creat Heliopolis din Matariya. Ceea ce înseamnă că aici au fost construite statui, temple, obeliscuri, însă nimeni nu a locuit nicoodată în Matariya, deoarece zeul soarelui trăia aici,” spune el. 

Templul soarelui din Heliopolis a fost fondat de Ramses al II-lea, fiind unul dintre cele mai mari temple din Egipt, spun arheologii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cel mai mare faraon al Egiptului Antic
 
Asasinatul înfiorător al lui Ramses al III-lea. După mii de ani, egiptologii dezvăluie modul în care marele FARAON a fost omorât – FOTO+VIDEO
 
Cum a ajuns faraonul Ramses II un ”protejat al zeilor”?
 
Artefact vechi de 3000 de ani, descoperit in Egipt