Home » Știință » Fenomen astronomic de excepţie: ,,Luna Roz,” vestitoare a sărbătorilor pascale

Fenomen astronomic de excepţie: ,,Luna Roz,” vestitoare a sărbătorilor pascale

Publicat: 11.04.2017
Fenomen astronomic de excepţie: ,,Luna Roz,” vestitoare a sărbătorilor pascale
Un eveniment astronomic uimitor a avut loc noaptea trecută. Luna plină din aprilie este prima din această primăvară care apare în emisfera nordică

Luna plină din aprilie mai este denumită şi Luna Roz, însă aceasta nu are culoarea roz, denumirea provine de la florile roz flox care înfloresc la începutul primăverii, informează Space.

Luna plină are loc o dată la 29,5 zile când partea Lunii ce este poziţionată către Pământ este luminată complet. Momentul apariţiei este influenţat de modul în care luna orbitează în jurul Pământului, de aceea privitorii din anumite zone nu o pot observa. 

Luna din aprilie este denumită Luna Roz deoarece marchează apariţia florilor flox care au o culoare roz. Denumirea provine din tradiţia americanilor nativi deoarece floarea este comună în America de Nord şi Siberia, spre deosebire de Europa. 

Luna Roz marchează începutul evenimentelor şi din alte părţi ale lumii precum India, hinduşii celebrând naşterea lui Hanuman. Pentru creştini, Luna din aprilie este considerată vestitoare a sărbătorilor pascale. Data Paştelui având loc în prima  duminică după apariţia Lunii pline. Anul acesta, Paştele are loc pe 16 aprilie, la o săptămână după apariţia Lunii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase