Home » Știință » Două noi dovezi susţin cu certitudine că Planeta 9 chiar există în sistemul nostru solar

Două noi dovezi susţin cu certitudine că Planeta 9 chiar există în sistemul nostru solar

Publicat: 26.06.2017
Două noi dovezi susţin cu certitudine că Planeta 9 chiar există în sistemul nostru solar
Mai multe grupuri de oameni de ştiinţă susţin că există o adevărată Planeta 9 în Sistemul Solar. Echipa de cercetători de la California Institute of Technology a precizat că aceasta este de zece ori mai mare ca Terra şi se găseşte în zonele marginale ale sistemului nostru solar, mult după orbita lui Pluto, pe când savanţii de la Universitatea din Arizona susţin că au descoperit o nouă planetă în centura Kuiper.

„Probabilitatea ca aceasta să fie o greşeală statistică este de 0,001%”, precizează Mike Brown, autorul studiului efectuat de California Institute of Technology.

Altă descoperire a cercetătorilor Kathryn Volk şi Renu Malhotra, de la Universitatea din Arizona, relevă existenţa unor mişcări ciudate în Centura Kuiper, care se găseşte la marginea Sistemului Solar. Spre deosebire de savanţii din California, aceştia susţin că planeta este aproximativ de dimensiunea lui Marte. De asemenea, planeta este mult mai aproape, întrucât corpurile din centura Kuiper sunt la 30-50 de unităţi astronomice faţă de Soare (o unitate astronomică este distanţa dintre Pământ şi Soare), spre deosebire de cercetătorii din California care plasează Planeta 9 la o distanţă de 700 de unităţi astronomice, scrie Science Alert.

Ce este sigur este că cercetările curente indică prezenţe ale altor corpuri cereşti în sistemul nostru solar care, probabil din cauza traiectoriilor ciudate şi/sau a distanţelor mari, au rămas neobservate până acum. Aşadar, „Planeta 9” a devenit un termen generic pentru orice potenţială planetă a cărei existenţă nu a fost până acum confirmată.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Planeta 9 ar putea provoca un adevărat DEZASTRU. Terra va fi expusă pericolului

De ce Pluto nu mai este cea de-a 9-a planetă a sistemului solar

Astronomii afirmă că există patru obiecte necunoscute care pot fi noi lumi în sistemul nostru solar

Descoperire IMPRESIONATĂ pe Pluto. Cum va afecta atmosfera planetei?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase