Home » Știință » Cum arată suprafaţa planetei Pluto. NASA publică imagini UIMITOARE cu formele de relief ale planetei

Cum arată suprafaţa planetei Pluto. NASA publică imagini UIMITOARE cu formele de relief ale planetei

Publicat: 18.07.2017
Sonda New Horizons deţinută de NASA se află la peste 5,6 miliarde de kilometri de Pământ. Cu ajutorul navei experţii analizează planeta Pluto şi zonele mărginaşe ale Sistemului Solar.

De-a lungul anilor nava a strâns informaţii cruciale despre mica planetă şi Lunile sale, oferind pământenilor imagini remarcabile privind mediul de pe planetele îndepărtate, relatează Mail Online. 

În prezent NASA a publicat un videoclip realizat pe baza datelor transmise de sonda New Horizons în care sunt prezentate craterele de pe Pluto sau munţii cu şanţuri de pe cea mai mare Lună Charon. 

,,Complexitatea sistemului geologic al lui Pluto este mult mai mare decât ne putem imagina. Oriunde ne-am uita apar noi mistere. Aceste hărţi noi furnizate de misiunea de explorare a sondei New Horizons ne vor ajuta să aflăm noi detalii despre Pluto,” a declarat Alan Stern, principalul cercetător din cadrul misiunii New Horizons. 

Videoclipul prezintă zonele înalte din spatele unei câmpii de nitrogen încheţat cunoscută cu denumirea Sputnik Planitia. La graniţa vestică se află cratere şi terenurile întunecate ale zonei Cthulhu Macula. 

Al doilea videoclip prezintă cea mai mare Lună a lui Pluto, Charon. În imagini sunt prezentate craterele Dorothy Gale şi Mordor Macuka. Având în vedere distanţa imensă la care se află sonda faţă de Pământ, imaginile au ajuns la cercetători în cinci ore. 

Principala ţintă a sondei în prezent este să ajungă în cele mai îndepărtate zone ale sistemului nostru solar. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase