Revoluţie în industria energiei regenerabile! Savanţii au creat panouri solare care sunt de două ori mai eficiente

20 07. 2017, 13:00

Nouă celulă solară creată de savanţi poate converti lumina solară în electricitate cu o eficienţă de 44,5%. Tehnologia actuală permite convertirea în electricitate cu eficienţă de doar 25% în cele mai fericite cazuri, scrie Futurism.

Noua celulă funcţionează prin adăugarea mai multor straturi de material într-o singură celulă, fiecare absorbind o anumită parte din spectrul luminii solare.

Noua tehnologie este diferită faţă de tehnologia standard în două moduri. În primul mod, savanţii au putut asambla părţile componente ale celulei cu o mai mare precizie utilizând o tehnică numită transfer de imprimare (transfer printing). Al doilea mod a constat în utilizarea materialelor derivate din substraturile de antimonid de galiu (GaSb), care sunt de obicei utilizate pentru laserele cu infraroşu şi fotodetectori, pentru a absorbi în totalitate lumina solară directă.

Matthew Lumb cercetător la Universitatea George Washington din Statele Unite şi conducătorul acestui studiu, susţine că „noul dispozitiv este capabil de a utiliza şi energia stocată în fotonii cu undă lungă, care este pierdută în celulele solare convenţionale”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Noua metodă REVOLUŢIONARĂ de colectare a energiei solare fără utilizarea panourilor solare

Viitorul energiei solare: NASA vrea să implementeze un sistem de panouri solare în spaţiu

O întreagă insulă din Sudul Pacificului este alimentată cu energie doar din panouri solare

Prima stradă solară din lume, dată în funcţiune. Unde se află şi cât a costat. VIDEO