Home » Știință » Un studiu ajunge la o concluzie surprinzătoare: omul este constituit din materie intergalactică

Un studiu ajunge la o concluzie surprinzătoare: omul este constituit din materie intergalactică

Un studiu ajunge la o concluzie surprinzătoare: omul este constituit din materie intergalactică
Publicat: 09.08.2017
Până la jumătate din materia Căii Lactee ar proveni de la galaxii îndepărtate, potrivit unui studiu publicat pe 27 iulie în rapoartele Monthly Notices of the Royal Astronomical Society (Marea Britanie), care conchide că fiecare dintre noi ar putea fi constituit parţial din materiale extragalactice.

„Până la jumătate din atomii din jurul nostru – aflaţi în sistemul solar, pe Pământ şi în fiecare dintre noi – nu vin doar din propria noastră galaxie, ci şi din alte galaxii”, a declarat Claude-Andre Faucher-Giguere de la Weinberg College of Arts and Sciences  şi co-autor al studiului, scrie Rador.

Pornind de la simulări 3D pe calculator, cercetătorii au demonstrat că supernovele (stele aflate la sfârşitul ciclului de viaţă), explodează şi aruncă în aer uriaşe cantităţi de gaze naturale, un fenomen capabil să propulseze atomi de la o galaxie la alta.

„Este posibil ca o mare parte din materialul din Calea Lactee să se fi aflat în alte galaxii, înainte de a fi expulzat de un vânt puternic”, a explicat într-un comunicat Daniel Anglés-Alcázar de la universitatea Northwestern din SUA şi co-autor al studiului.

Acest transfer de masă realizat prin intermediul vânturilor galactice, care a necesitat miliarde de ani, s-ar putea afla la originea a 50% din materia marilor galaxii, potrivit studiului.

Citeşte continuarea în Rador.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase