Home » Știință » Primul transplant de cap a fost amânat. Cine este noul pacient care va fi supus intervenţiei

Primul transplant de cap a fost amânat. Cine este noul pacient care va fi supus intervenţiei

Primul transplant de cap a fost amânat. Cine este noul pacient care va fi supus intervenţiei
Publicat: 23.09.2017
Primul transplant de cap uman, care era programat pentru luna decembrie 2017, a fost amănat. În prezent nu există nicio dată exactă, dar cercetătorul Sergio Canavero susţine că va fi realizat în prima jumătate a anului 2018.

Voluntarul rus Valery Spiridonov a anunţat recent că nu doreşte să fie subiectul procedurii. Sciencr afirmă că cercetătorul Sergio Canavero a petrecut ultimii doi ani pentru a pregăti procedura. În prezent, Spiridonov a declarat că ”nu va afectua procedura deoarece medicul nu a putut să-i promită că va obţine ceea ce el îşi doreşte, să meargă din nou”.

”Având în vedere că nu mă pot baza pe colegul meu italian. Trebuie să am grijă singur de sănătatea mea,” a declarat Spiridonov. 

Neurologul Sergio Canavero a declarat în urma deciziei lui Spiridonov că procedura va fi efectuată, dar pe un pacient chinez de această dată. De asemenea, a declarat că va lucra alături de medicul Xiaoping Ren, din cadrul Universităţii Harbin Medical, pentru efectuarea procedurii în Harbin, China. Deşi este criticat de către comunitatea medicală, Canavero este convins că operaţia va fi ”un succes”.

”În prezent, nu există mai multe detalii privind procedura. Atunci când va veni momentul, ştirile oficiale vor fi anunţate de echipa Xiaoping din China. Momentan pot să vă asigur că au fost realizate progrese masive,” a declarat Canavero. 

În cadrul unui anunţ recent, Canavero a declarat că a reuşit să reconecteze cu succes măduva spinării a 9 şoareci. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase