Medicii din Timişoara au realizat în premieră ”operaţii hibride” pentru salvarea a doi tineri

05 10. 2017, 10:00
Cele două intervenţii chirurgicale au fost realizate, marţi, la Spitalul Judeţean Timişoara, la o tânără de 24 de ani şi la un bărbat de 30 de ani, a căror viaţă era pusă în pericol din cauza bolilor vasculare grave cu care au fost diagnosticaţi.
 
Medicul Mihai, Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că tânăra supusă intervenţiei chirurgicale avea sindromul May Thurner. Mai exact, pacienta avea vena principală a piciorului stâng în interiorul abdomenului îngustă, motiv pentru care nu putea să facă mult efort.
 
„Tânăra are un sindrom mai rar recunoscut la noi, din care cauză a făcut o tromboză gravă venoasă (n.r. producerea unui cheag de sânge). Am tratat-o acum ceva timp, tot endovascular (n.r. operaţie minim invazivă), respectiv trombul respectiv a fost dizolvat, dar a rămas pe loc cauza, o strâmtare a unei vene principale a corpului în interiorul abdomenului. Această boală a fost tratată astăzi (n.r. marţi) cu un stent special”, a explicat medicul Mihai Ionac.
 
Citeşte continuarea pe Mediafax.