Mulţumită observării unui ”şarpe cosmic”, astronomii pot înţelege mai bine formarea stelelor şi galaxiilor îndepărtate

19 11. 2017, 18:30

Observaţiile au putut fi realizate cu ajutorul Telescopului Spaţial Hubble. acestea au declanşat o dezbatere între astronomi: în trecutul îndepărtat, formarea stelelor era guvernată de alte legi sau condiţii fizice? Datele telescopului sugerau acest lucru, atunci când s-a observat că galaxiile distante aveau dimensiuni mult mai mari decât cele ale galaxiilor recente, scrie Science Daily.

Cu ajutorul noilor instrumente, cercetătorii au putut observa noi trăsături, mai în detaliu, a structurii în formă de şarpe, aflată la o distanţă de şase miliarde de ani lumină. Observând structura internă a formaţiunii, cercetătorii au putut vedea că, de fapt, nu este mai mare decât altele, ci este mai dispersată şi există în componenţa acesteia elemente mai mici, aspect care nu a putut fi scos la iveală până acum.

Un alt studiu care susţine această descoperire include simulările computerizate realizate de Valentina Tamburello, de la Universitatea din Zurich, co-autoare a acestui studiu.

Acesta este un pas înainte important în înţelegerea mecanismelor fundamentale care duc la formarea galaxiilor distante, chiar dacă nu oferă o explicaţie completă, unele diferenţe comparativ cu galaxiile apropiate, unde Daniel Schaerer, profesor la Universitatea din Geneva, menţionează că „se datorează naturii turbulente a galaxiilor îndepărtate”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

20 de lucruri uimitoare despre galaxii

Universul are mult mai multe galaxii decât ne-am fi gândit vreodată! Numărul acestora este impresionant

Descoperire FASCINANTĂ a astronomilor! Galaxiile sunt legate între ele cu ajutorul câmpurilor magnetice

Astronomii au descoperit o nouă galaxie. Sistemul stelar are o caracteristică deosebită