Home » Știință » Traseul pe care îl parcurg alimentele de pe Pământ până la astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională

Traseul pe care îl parcurg alimentele de pe Pământ până la astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională

Traseul pe care îl parcurg alimentele de pe Pământ până la astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională
Publicat: 28.11.2017
Mersul la cumpărături pentru alimente poate părea un lucru simplu când trăieşti pe Pământ. În spaţiu acest lucru este o adevărată provocare, iar procedura poate dura câteva zile şi implică lansări de rachete şi numărători inverse.
Pe 19 noiembrie, NASA a trimis către Staţia Spaţială Internaţională peste 3,3 tone de alimente şi alte lucruri necesare. De data aceasta, coletul a cuprins şi o cutie specială. Pe lângă alimentele obişnuite cerute de astronauţi care sunt ambalate, au avut şi fructe şi legume proaspete. Acestea sunt extrem de rare în meniul celor de la Staţia Spaţială. Meniul lor cuprinde alimente îngheţate sau deshidratate şi uneori salată care este crescută în nava spaţială, relatează Gustarte.
 
Transportul a fost foarte important pentru că a conţinut şi alimente specifice sărbătorii de Thanksgiving şi Crăciun, dar şi cadouri de la familie pentru astronauţi. Mâncarea este depozitată într-un fel de cămară, iar în fiecare zi un astronaut este desemnat să aducă de-acolo tot ceea ce este necesar pentru toate mesele. Peste pliculeţele cu alimente congelate sau deshidratate se toarnă apă fiartă şi apoi sunt gata de consumat. Astronauţii trebuie să mănânce tot ceea ce este specificat în meniu pentru că le este studiată şi reacţia la această hrană. Potrivit NASA, la fiecare 90 de zile este trimisă o nouă încărcătură cu mâncare. Următorul transport va fi în luna februarie.
 
Pachetul a ajuns joi, iar racheta a fost reumplută cu gunoiul colectat de pe Staţia Spaţială Internaţională în ultimele câteva luni.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase