Un nou material dentar poate distruge bacteriile şi împiedică depunerea plăgii

09 12. 2017, 18:00

În cadrul unui nou studiu, cercetătorii din cadrul Universităţii Pennsylvania au evaluat un nou material dentar care conţine un compus antimicrobian care nu numai că omoară bacteriile, dar poate rezista şi la depunerile de biofilm bacterian. Conform Science Daily, spre deosebire de alte materiale antimicrobiene, cel nou este eficient, dar are o toxicitate minimă. 

”Biomaterialele dentare precum acestea trebuie să îndeplinească două sarcini, în primul rând trebuie să omoare microbii patogeni eficient şi în al doilea rând trebuie să reziste la uzură, precum cea din timpul mestecării sau muşcării. Multe alte materiale necesită o cantitate mare de agent antimicrobian pentru maximizarea înlăturării eficiente a bacteriilor,” a declarat profesorul Geelsu Hwang, din cadrul Şcolii de Medicină Dentară din Penn. 

Noul compus are la bază răşină combinată cu agentul antibacterian imidazol. Spre deosebire de alte materiale care eliberează substanţa treptat, în cazul acestuia nu există scurgeri, aşadar omoară microbii doar atunci când aceştia ating materialul. În urma testelor specialiştii au descoperit că materialul este eficient în omorârea bacteriilor şi încetinirea creşterii biofilmului bacterian. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Spalatul pe dinti face bine la inima
 
Periuta de dinti
 
De ce toate mâncărurile au gust rău imediat după ce ne-am spălat pe dinţi? (VIDEO)
 
Gelul care repara dintii ne-ar putea scapa de chinul “plombelor”