Prima pagină Stiinta

Tensiunea arterială scade cu 14 ani înainte de momentul morţii

Oana Bujor 12.07.2017 | ● Vizualizări: 3023
Foto: arhivă     + zoom
Galerie foto (1)

Tensiunea arterială tinde să scadă cu 14 ani înainte de moarte, este una dintre concluziile unui studiu publicat în jurnalul American Medical Association Internal Medicine.

Cercetătorii din cadrul Universităţii Exeter din Marea Britanie au analizat 46.634 de rapoarte medicale ale cetăţenilor britanici care au murit la vârsta de 60 sau peste. Conform Science Daily, eşantionul mai mare cuprindea persoane atât sănătoase, cât şi persoane cu boli cardiace sau demenţă

Aceştia au descoperit că declinul tensiunii arteriale era mult mai accentuat în cazul pacienţilor cu demenţă, insuficienţă cardiacă, cât şi în cazul acelora care au avut o tensiune arterială crescută la începutul studiului. Dar declinul pe termen lung a fost descoperit în cazul tuturor pacienţilor, chiar şi al celor fără niciun diagnostic. ''Studiul evidenţiază importanţa cercetărilor de evaluare a pacienţilor vârstnici,'' a afirmat George Kuchel, unul dintre autorii studiului din cadrul Universităţii din Connecticut. ''Nu aş dori ca lucrarea noastră să fie interpretată ca o sugestie pentru netratarea hipertensiunii sau oprirea medicaţiei pentru tensiunea arterială,'' adaugă el. 

De asemenea, specialistul sugerează că scăderea presiunii arteriale ar trebui luată în serios de medici în cazul persoanelor vârstnice. Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Tag-uri: tensiune | decese | scadere | bâtrân

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI