Prima pagină Stiinta

NASA a eliminat-o pe Jeanette Epps din viitoarea misiune către Staţia Spaţială Internaţională. Ar fi devenit primul astronaut de culoare de la bordul ISS

Oana Bujor 01.20.2018 | ● Vizualizări: 1352

Un astronaut din cadrul NASA ce trebuia să devină primul membru afro-american de la bordul Staţieie Spaţiale Internaţionale (ISS) a fost eliminat din misiunea viitoare

Jeanette Epps trebuia să zboare către ISS în luna iunie 2018, pentru o expediţie de cinci luni, însă a fost înlocuită de către alt astronaut NASA, Serena Aunon-Chancellor. Conform Collect Space, NASA a anunţat schimbarea de echipaj joi (18 ianuarie), afirmând că Epps va îndeplini sarcini în cadrul Oficiului pentru Astronauţi din Centrul Spaţial Johnson, Houston. De asemenea, au adăugat că ''femeia va fi alocată unui zbor viitor către ISS''.

Motivul eliminării lui Epps nu a fost menţionat în declaraţia oficială a agenţiei spaţiale, purtătorul de cuvânt al instuţiei a afirmat doar că au fost luate în considerare mai multe aspecte. ''Decizia are la bază aspecte persoanele, de aceea nu vă putem furniza alte informaţii,'' a concluzionat Dean. 

Anterior, şase astronauţi afro-americani au vizitat staţia spaţială, dar niciunul nu a făcut parte din echipajul de la bord. Epps trebuia să zboare către ISS alături de  cosmonautul Sergey Prokopyev şi astronautul german Alexander Gerst.

Epps s-a alăturat agenţiei spaţiale NASA în 2009, iar în ianurie 2017 a fost anunţată plecarea acesteia către ISS la bordul unei nave Soyuz MS-09. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: