Adolescenţa începe în prezent la vârsta de 10 ani şi se încheie la 24 de ani

27 01. 2018, 08:27

Cercetătorii din cadrul Royal Children’s Hospital din Melbourne, Australia, susţin că mulţi aleg să amâne responsabilităţile vieţii de adult. Conform Mail Online definiţia perioadei adolescenţei ar trebui să fie extinsă de la 10 până la 24 de ani pentru ca tinerii să primească ajutor social. 

”Deşi majoritatea primesc privilegiile legale ale maturităţii la vârsta de 18 ani, adoptarea rolului de adult şi responsabilităţile aferente apar în general mai târziu,” afirmă profesorul Susan Sawyer, director al spitalului din Melbourne. ”O definiţie extinsă este esenţială pentru dezvoltarea unui tipar legal adecvat. Definirea vârstei este arbitrară, iar actuala definiţie a adolescenţei este extrem de restrictivă. Perioada de la 10 la 24 de ani este mult mai potrivită pentru modul în care se dezvoltă adolescenţii din zilele noastre,” a adăugat profesorul. 

De asemenea, creierul continuă să se maturizeze după vârsta de 20 de ani, susţin biologii. Conform specialiştilor, pubertatea începe mult mai devreme la 10 ani, anterior perioada începând la 14 ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

O nouă provocare periculoasă devine populară printre tineri
 
Problema cu care se confruntă 5 din 10 adolescenţi: Îşi riscă sănătatea
 
Explicaţia specialiştilor conform căreia orele ar trebui să înceapă la ora 10 îi pune pe gânduri pe părinţi
 
Patru adolescenţi români din cinci au fost hărţuiţi pe internet