Acesta este primul caz în care o femeie transgender are capacitatea de a-şi alăpta copilul

16 02. 2018, 09:06

”Dorim să le oferim pacienţilor posibilitatea de a alege orice tip de reproducere doresc, iar această reuşită reprezintă un pas înainte,” a declarat Tamar Reisman, coautor al studiului. Conform Science Alert, Reiman, endocrinolog din cadrul Spitalului Mount Sinai din New York, a afirmat că medicii au utilizat un protocol pentru ”inducerea lactaţiei”. 

Pacientului ce nu a trecut prin operaţia de schimbare de sex i-a fost administrat un regim hormonal pentru suprimarea testosteronului şi păcălirea progesteronului pentru imitarea etapelor hormonale asemănătoare sarcinii. În cadrul studiului este notat faptul că după naşterea copilului, pacientul a alăptat fătul timp de şase luni. Pediatrul copilului a declarat în urma unei examinări că ”nou-născutul creşte, se hrăneşte şi are o digestie normală.”

Mai târziu, femeia transgender a apelat la suplimente deoarece nu producea suficient lapte. Jenny Thomas, pediatru din cadrul Aurora Health Care, Wisconsin, a declarat că regimul utilizat pentru acest studiu este similar cu cel utilizat în cazul femeilor care nu pot produce lapte. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Personajele gay şi transgender „înfloresc” pe site-urile de streaming. Televiziunile, în întârziere
 
O fetiţă transsexuală, pe coperta National Geographic. ”Cel mai bun lucru este că acum nu mai trebuie să mă prefac”
 
Generaţia tinerilor care suferă de depresie şi anxietate în perioada Sărbătorilor
 
De câte mesaje este nevoie pentru ca tinerii de azi să întreţină relaţii sexuale