Home » Știință » Descoperă Acum: Oftalmologii israelieni au inventat picături revoluţionare care pot înlocui ochelarii. Japonezii au creat lumină plutitoare. Origini, legende şi tradiţii ale Mărţişorului. Memoria musculară este cât se poate de reală

Descoperă Acum: Oftalmologii israelieni au inventat picături revoluţionare care pot înlocui ochelarii. Japonezii au creat lumină plutitoare. Origini, legende şi tradiţii ale Mărţişorului. Memoria musculară este cât se poate de reală

Publicat: 03.03.2018
O echipă de cercetători de la Centrul medical Shaare Zedek şi de la Institutul de Nanotehnologie şi Materiale Avansate din cadrul Universităţii Bar-Ilan (Israel) au creat picături pentru ochi care pot repara corneele şi pot îmbunătăţi miopia şi hipermetropia.
Inginerii japonezi au creat lumină de dimensiunea unui licurici care pluteşte pe undele de ultrasunet. Aplicaţiile acesteia sunt variate, de la display-uri mişcătoare la toate genurile de proiectări, inclusiv holograme.
 

Mărţişorul considerat vestitorul primăverii este un mic obiect prins cu un şnur alb cu roşu ce este oferit în prima zi a lunii martie persoanelor dragi. Cuvântul „mărţişor” are origini latine şi este numele popular al lunii martie.

Conform unor studii recente, dacă ai făcut sport şi te-ai lăsat pentru un timp îndelungat, nu vei pleca din nou din acelaşi punct, indiferent de starea şi aspectul care ar spune că nu ai făcut sport niciodată. Muşchii „au ţinut minte” atunci când erau mai viguroşi şi au păstrat amintirile acestea în ADN.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum de săptămâna aceasta pe care le puteţi viziona în videoclipul de mai sus, iar mai jos găsiţi articolele mai pe larg: 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase