Home » Știință » Cel mai ieftin tip de imprimantă 3D poate duce la o serie de inovaţii extrem de utile în viaţa de zi cu zi

Cel mai ieftin tip de imprimantă 3D poate duce la o serie de inovaţii extrem de utile în viaţa de zi cu zi

Cel mai ieftin tip de imprimantă 3D poate duce la o serie de inovaţii extrem de utile în viaţa de zi cu zi
Publicat: 29.04.2018
Cercetătorii de la Carnegie Mellon University au folosit o imprimantă 3D pentru a produce obiecte plate din plastic care, atunci când sunt încălzite, se pot îndoi în forme predeterminate. Acestea reprezintă primul pas înainte pentru realizarea de produse precum mobila neasamblată care pot lua forma finală cu ajutorul unui „pistol” de căldură.

Materialele autopliante sunt mai rapide şi mai ieftine decât cele solide, făcând posibilă înlocuirea părţilor care nu sunt critice sau producerea de prototipuri utilizând structuri care imită formele solide, scrie Science Daily.

Şi alţi cercetători au explorat această posibilitate, dar de obicei au folosit materiale mai exotice şi au depins de tehnici de procesare sofisticate care nu sunt disponibile la scară largă. Lining Yao, împreună cu echipa sa, a folosit cel mai ieftin tip de imprimantă 3D.

„Doream să vedem cum auto-asamblarea poate fi făcută mai democratică, adică accesibilă mai multor oameni”, a precizat Yao.

Inovaţia a constat în utilizarea unui software cu un cod care calculează automat viteza imprimantei şi tiparelor necesare pentru a realiza unghiurile de îndoire. „Programul este bazat pe o nouă teorie reprezentând mişcările zonelor curbate, astfel acesta poate compila orice formă arbitrară tridimensională într-o suprafaţa plană în câteva secunde, fără intervenţia umană”, afirmă Byoungkwon An, un cercetător din cadrul studiului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Imprimanta 3D, inovaţia care va schimba complet chirurgia: „E ca trecerea de la telefonul fix la cel mobil!”

„Clonă de Smart” poate fi construită în doar trei zile, cu ajutorul unei imprimante 3D

Vrei să-ţi tipăreşti un obiect? Acum poţi, cu imprimanta 3D destinată uzului caznic (FOTO/VIDEO)

A fost dezvăluit proiectul primei clădiri realizate cu ajutorul imprimantei 3D (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase