Home » Știință » Ce gest a făcut Stephen Hawking înainte de fi imobilizat în scaun cu rotile

Ce gest a făcut Stephen Hawking înainte de fi imobilizat în scaun cu rotile

Publicat: 01.05.2018
O carte cu autograful lui Stephen Hawking, care datează din 1973, pe vremea când astrofizicianul încă mai putea să scrie, va fi scoasă la licitaţie.

Hawking, alături de colegii săi, au dat autografe în cartea respectivă, aceasta fiind un cadou pentru unul dintre oamenii din colectivul lor, care urma să demisioneze din funcţia de operator de computer la Institutul de Astronomie din cadrul Universităţii Cambridge, Marea Britanie, scrie Gândul

La scurt timp după ce Hawking a semnat în această carte, corpul său a fost grav afectat de scleroza laterala amiotrofica (SLA), cunoscută şi ca boala lui Lou Gehrig. Autograful lui Hawking este vizibil în cartea „Arheologia Revoluţiei Industriale” (Heinemann, 1973). Hawking şi-a petrecut o mare parte din viaţă analizând lumea fizicii şi a făcut unele din cele mai impresionante descoperiri ştiinţifice despre găurile negre şi mecanica cuantică, la Institutul de Astronomia din Cambridge. Geniul a murit în data de 13 martie 2018, la vârsta de 76 de ani.

În acelaşi an în care a oferit un autograf pentru cartea respectivă, Hawking a publicat prima sa carte de cosmologie, „Structura vastă a spaţiului-timp”, redactată alături de astronomul George Ellis. Cartea a avut un succes uriaş, devenind un best-seller. Hawking a fost diagnosticat cu SLA în 1975, la vârsta de 21 de ani. Preţul de pornire pentru carte începe de la 28.000 de dolari. Licitaţia se va încheia joi, 26 aprilie, la ora 20:00. Casa de licitaţii susţine că această lucrare reprezintă „un obiect minunat din vremea în care sănătatea lui Hawking începea să se deterioreze, în timp ce facultăţile sale intelectuale accelerau rapid”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase