Fenomenul înfricoşător în care pacienţii sunt conştienţi în timpul resuscitării

09 06. 2018, 00:05

Studiul a investigat un caz al unui bărbat de 69 de ani din Danemarca ce a fost internat în spital din cauza simptomelor de indigestie. La scurt timp după internare, acesta a avut un stop cardiac, iar medicii l-au resuscitat cu ajutorul masajul cardiac extern şi a măştii de oxigen, scrie Science Daily.

În timpul resuscitării acesta avea ochii deschişi şi îşi putea mişca membrele şi capul. În ciuda eforturilor stafului medical, pacientul nu a supravieţuit.

Indiferent dacă supravieţuieşte sau nu, pacientul trece prin clipe tulburătoare, iar în cazul supravieţuirii, persoana poate avea tulburare de stres post-traumatic.

Un studiu din 2014 indică faptul că în 2% dintre cazurile de stop cardiac pacienţii sunt conştienţi în timpul resuscitării.

Rune Lundsgaard, de la Spitalul Herlev din Copenhaga, conducătorul studiului a precizat că „este nevoie de mai multă atenţie şi cercetări pentru anestezia din timpul resuscitării”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Scurta istorie a celor mai bizare tehnici de resuscitare

Se poate face stop cardiac după o partidă de sex? Răspunsul dat de specialişti

Ce se întâmplă în creierul omului în primele cinci minute după moarte. ”Este o descoperire fundamentală”

Oamenii conştientizează atunci când mor. Un studiu sugerează că mintea încă funcţionează chiar şi atunci când corpul nu mai prezintă semne de viaţă