”Uleiul de cocos este o otravă”, susţine un profesor de le Universitatea Harvard

27 08. 2018, 12:00

Statutul său de super-hrană a fost pus la îndoială încă din 2017 după ce American Heart Association (AHA) şi a actualizat recomandările sa le şi a inclus evitarea acizilor graşi saturaţi regăsiţi în uleiul de cocos

„Uleiul de cocos este o otravă”

MIchels a trecut peste recomandările AHA şi a declarat că „uleiul de cocos este o otravă. Este unul dintre cele mai groaznice alimente pe care le poţi consuma”. Conform Science Alert, până în prezent nu există studii semnificative ce ar putea dovedi beneficiile consumului de ulei de cocos. Conform afirmaţiilor lui MIchels, uleiul de cocos ar fi mult mai periculos decât untura doarece conţine aproape în totalitate acizi graşi saturaţi.  

Grăsimile ce conţin o cantitate mare de acizi graşi saturaţi pot fi detectate prin rapiditatea cu care se topesc la temperatura camerei. Specialiştii recomandă utilizarea uleiului de măsline sau a celui de rapiţă în locul untului sau a uleiului de floarea-soarelui.  Cât despre alte super-alimente, precum acai, seminţele de chia sau matcha, Michels afirmă că sunt ineficiente deoarece substanţele nutritive pe care le conţin se regăsesc deja în alte alimente, mult mai accesibile, precum morcovii, cireşele sau piersicile. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Un studiu susţine că uleiul de nucă de cocos este extrem de nociv, contrar opiniei general acceptate
 
Cât de bune sunt uleiurile pentru organism. Unele dintre ele ajută la stimularea creierului
 
PERICOLUL major din sticlele de ulei pe care le cumpăraţi de la hipermarket. ”Aş încuraja oamenii să renunţe”
 
Invenţie inedită a cercetătorilor australieni: ananasul cu gust de nucă de cocos