Home » Știință » Conform unui nou studiu, bebeluşii simt durerea la fel ca adulţii

Conform unui nou studiu, bebeluşii simt durerea la fel ca adulţii

Conform unui nou studiu, bebeluşii simt durerea la fel ca adulţii
Publicat: 14.09.2018
Cercetătorii au identificat o reţea neurală care ajută la controlul activităţii cerebrale la copii într-o manieră similară cu cea a adulţilor. Noile descoperiri contribuie la un studiu din 2015 care a scos la iveală că nou-născuţii experimentează durerea asemenea adulţilor.

„În lucrarea noastră anterioară, am folosit RMN-ul pentru a arăta că activitatea cerebrală la nou-născuţi, asociată durerii, este similară cu cea observată la adulţi”, a precizat Rebeccah Slater, autoarea studiului de la Universitatea Oxford. „Am vrut să vedem dacă forţa conectivităţii reţelei neurale funcţionale în DPMS influenţează magnitudinea activităţii cerebrale”, a adăugat aceasta.

DPMS (descending pain modulatory system) este o reţea de regiuni cerebrale care funcţionează împreună pentru a controla aportul senzorial în sistemul nervos central şi răspunsurile comportamentale la durere. Pentru a studia influenţa asupra activităţii cerebrale a copiilor ca răspuns la durere, Slater şi echipa sa au analizat datele RMN de la 13 nou-născuţi cu vârsta medie de patru zile, recrutaţi de la Spitalul John Radcliffe, scrie Science Daily.

Într-un format similar cu studiul precedent, copiii au fost plasaţi într-un aparat RMN. Creierele lor au fost scanate pe măsură ce era „împunşi” uşor în tălpi. Rezultatele au arătat că o mai mare conectivitate a reţelei în DPMS a dus la un răspuns mai slab al creierului ca răspuns la stimul, sugerând că reţeaua poate influenţa magnitudinea activităţii cerebrale asociate durerii la copii.

Acest proces este similar cu cel observat până acum la adulţi, ceea ce înseamnă că este înnăscut – cel puţin în mare măsură. Studiile viitoare vor arăta cum şi dacă acest proces evoluează în copilărie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce copiii mici clipesc rar?

Motivul neaşteptat pentru care copiii devin supraponderali. Totul porneşte de la mame

De ce ar trebui femeile să alăpteze? Ar putea scăpa de una dintre cele mai periculoase boli ale lumii moderne

Cum ştiu bebeluşii să se ghideze spre mameloane pentru a se hrăni, la doar câteva minute de la naştere?

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase