Home » Știință » A tuşit, iar medicii au fost uimiţi de forma cheagului de sânge pe care l-a eliminat

A tuşit, iar medicii au fost uimiţi de forma cheagului de sânge pe care l-a eliminat

A tuşit, iar medicii au fost uimiţi de forma cheagului de sânge pe care l-a eliminat
Publicat: 10.12.2018
Dacă ai vedea imaginea de mai sus fără să ştii întreaga poveste, te-ai putea gândi că este chiar un vas de sânge intact. De fapt, este un cheag de sânge format în căile respiratorii ale unui bărbat.

În primul rând, aceasta nu este o bucată din plămân. Conform Science Alert, este imposibil să expectorezi o bucată dintr-un plămân. Astfel de cheaguri de sânge bronhice care formează mulaje ale zonei nu sunt atât de rare.

Acest caz este special deoarece este pentru prima dată când cineva tuşeşte şi elimină un astfel de mulaj din cheag într-o singură bucată. „Am fost uimiţi. Este un caz foate rar”, a declarat medicul bărbatului, Georg Wieselthaler. Pacientul, un bărbat de 36 de ani, a expectorat mulajul în timp ce era tratat pentru o fază acută de insuficienţă cardiacă.

Medicii i-au conectat inima la un dispozitiv de pompare a sângelui în  jurul corpului, dar din cauza faptului că astfel de dispozitive creează şi cheaguri de sânge au fost nevoiţi să-i administreze şi anticoagulante. Din nefericire, după tratatmentul realizat de medici, bărbatul a început să scuipe mici cheaguri de sânge ce au culminat cu eliminarea bucăţii uriaşe de cheag. Deşi s-a simţit mai bine după eliminarea cheagului de sânge, bărbatul a decedat după aproximativ o săptămână din cauza complicaţiilor cardiace.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Primul transplant de bronhie artificială, realizat în Franţa

Trebuiau să îndepărteze un cheag de sânge de pe creierul unui bărbat. Însă după câteva ore de operat au realizat că au greşit pacientul

INVENŢIA revoluţionară care înlătură cauza infarctului. FOTO+VIDEO

Organe fără de care corpul uman nu poate supravieţui

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase