Home » Știință » O nouă abordare s-ar putea dovedi esenţială în lupta împotriva HIV

O nouă abordare s-ar putea dovedi esenţială în lupta împotriva HIV

Publicat: 10.02.2019
O nouă abordare s-ar putea dovedi esenţială în lupta împotriva HIV
Savanţii de la George Mason University au identificat un indicator măsurabil care s-ar putea dovedi crucial în lupta împotriva virusului care provoacă SIDA. Cercetarea s-a concentrat asupra cofilinei, o proteină cheie care reglează celulele pentru a se mobiliza şi a lupta împotriva infecţiei. Pacienţii cu HIV au niveluri de activitate „semnificativ mai scăzute” ale cofilinei. Dar prin stimularea celulelor T, cercetătorii au putut controla nivelurile activităţii proteinei necesare pentru a restaura mobilitatea celulelor T.

„Atunci când ai o infecţie, este nevoie de mobilizarea celulelor T”, a precizat Yuntao Wu, autorul studiului. „În cazul infecţiei cu HIV, există o epuizare profundă a celulelor T ajutătoare în ţesuturile limfoide, precum cele din intestine”, a mai menţionat savantul.

Descoperirile lor sugerează că un control imunitar de durată al HIV nu va veni în urma terapiei antiretrovirale, folosită la scară largă în prezent, pentru că doar aceasta nu este suficientă pentru a repara daunele asupra cofilinei produse de virus, astfel nu poate restaura mobilitatea celulelor T în şi din ţesut, scrie Science Daily.

Dar cercetătorii au găsit că prin stimularea celulelor T cu alte metode, se pot controla nivelurile activităţii cofilinei necesare pentru a restaura capacitatea de migraţie a celulelor T. Remediul a arătat efecte de lungă durată în controlul imunitar la virusul simian al imunodeficienţei (SIV), forma simiană a virusului care provoacă SIDA, într-un studiu realizat pe maimuţe, dar nu a arătat aceleaşi rezultate la pacienţii umani infectaţi cu HIV.

„Acum avem un indicator şi cel puţin o ţintă pe care ne putem concentra pentru a veni cu noi terapii pentru a repara sistemul imunitar”, a adăugat Wu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost creat un nou tratament anti-HIV mai simplu dar la fel de eficient ca terapiile clasice

Medicina a intrat într-o nouă eră odată cu crearea unui vaccin anti-HIV sigur şi eficient

PREMIERĂ: A fost descoperită molecula ce ajută la stabilizarea virusului HIV

Există o creştere alarmantă a cazurilor de HIV/SIDA, în special în rândul adolescentelor

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase