Home » Știință » Bărbaţii care intră în concediu de creştere a copilului îşi doresc mai puţini urmaşi

Bărbaţii care intră în concediu de creştere a copilului îşi doresc mai puţini urmaşi

Bărbaţii care intră în concediu de creştere a copilului îşi doresc mai puţini urmaşi
Publicat: 01.06.2019
Doi cercetători din Spania au descoperit că taţii care şi-au luat concediu de creştere a copilului au aşteptat mai mult până să mai aibă un copil.

Studiul a fost publicat drecent în Journal of Public Economics de profesorii González şi Lídia Farré de la Universitat Pompeu Fabra şi University of Barcelona din Spania.

Cercetarea lor a scos la iveală că introducerea concediului de paternitate a dus la amânarea deciziei cuplurilor spaniole de a concepe şi alţi copii. În plus, reforma i-a determinat pe bărbaţi să scadă numărul de copii pe care şi-i doresc, potrivit Rador.

Pe de altă parte, s-a constat că taţii petrec mai mult timp cu urmaşii lor, motivul fiind, potrivit lui González, că  „s-ar putea ca ei să pună mai mult preţ pe investiţia în copilul pe care îl au deja, în loc de a face şi alţii”. 

„Sau s-ar putea ca taţii să înveţe cât este de greu să aibă grijă de un copil şi această informaţie să le afecteze preferinţele privind numărul de urmaşi dorit”, a mai spus acesta. 

De cealaltă parte, concediul paternal a însemnat pentru mame o revenire mai timpurie a lor pe piaţa muncii şi concedii fără plată mai puţine. Înainte de introducerea reformei, bărbaţii din Spania îşi doreau în general mai mulţi copii decât partenerele lor şi petreceau mai puţin timp cu micuţii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase