Home » Știință » Un pahar de vin sau o halbă de bere, pe zi, te scapă de depresie

Un pahar de vin sau o halbă de bere, pe zi, te scapă de depresie

Un pahar de vin sau o halbă de bere, pe zi, te scapă de depresie
Publicat: 09.06.2019
O echipă de cercetători din Suedia au descoperit că persoanele care consumă zilnic un pahar de vin sau o halbă de bere au un risc mai scăzut de depresie comparativ cu cei care nu beau deloc.
Riscul de depresie pentru abstinenţi este de 70%, iar pentru cei care consumă ocazional alcool de 80%. 

În studiul lor, citat de Rador, cercetătorii au urmărit stilul de viaţă al circa 5.000 de persoane din anul 1998 până în 2010. 

Rezultatele arată că participanţii cei mai stabil mental au băut 14 unităţi de alcool săptămânal, echivalentul a 10 halbe de bere sau circa 10 pahare de vin. 
 
Deşi este cunoscut faptul că alcoolul, în special abuzul de băuturi alcoolice, este un factor de risc pentru depresie, multe studii arată că există o cantitate optimă, care nu afectează psihicul. 
 
De asemenea, s-a dovedit ştiinţific că, în aproape toate regiunile în care oamenii trăiesc cel mai mult, majoritatea consumă un pahar de vin în fiecare zi.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase