Cercetătorii au creat primul braţ robotic care poate fi controlat fără ajutorul unui implant cerebral

26 06. 2019, 18:00

În prezent, pentru a controla un robot doar cu ajutorul minţii există două posibiliăţi. Prima este reprezentată de folosirea unui implant cerebral, acesta asigurând un control continuu şi mai precis al roboţilor. Cea de a doua opţiune exclude chirurgia craniană, aceasta se poate dovedi a fi scumpă, cât şi periculoasă, şi foloseşte un dispozitiv din afara craniului care îţi citeşte undele cerebrale, din păcate, această metodă nu oferă aceeaşi fineţe a controlului asupra tehnologiei.

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au reuşit să îmbunătăţească tehnologia folosită pentru cea de a doua variantă, proiectând şi construind primul braţ robotic controlat printr-o metodă non-invazivă care oferă acelaşi control de fineţe asupra acestuia precum implanturile cerebrale, notează Futurism.

Experţii sunt încrezători că această perfecţionare a tehnologiei non-invazive de control reprezintă un pas important spre un viitor în care vom putea controla tehnologia cu ajutorul minţii.

Această nouă tehnologie a fost proiectată folosind o interfaţă creier-computer care a fost dezvoltată folosind algoritmi de învăţare pentru a intercepta şi analiza mai bine semnalele cerebrale.

Citeşte şi:

O nouă interfaţă va da oamenilor acces instant la internet doar prin puterea gândului

Cercetatorii japonezi construiesc masinarii controlate mental

Realizare revoluţionară care va ajuta oamenii paralizaţi: interfaţa creier-computer pentru a controla dispozitive – VIDEO

O nouă interfaţă creier-computer ajută persoanele paralizate să tasteze pe computer prin telepatie