Home » Stiinta » Corpurile spaţiale din apropierea lui Neptun ar putea dezvălui originile sistemului nostru solar

Corpurile spaţiale din apropierea lui Neptun ar putea dezvălui originile sistemului nostru solar

Adrian Popovici 06.27.2019
Corpurile spaţiale din apropierea lui Neptun ar putea dezvălui originile sistemului nostru solar
O nouă teorie despre formarea obiectelor transneptuniene susţine că acestea s-au format înaintea planetelor sistemului nostru solar.

O echipă de cercetători de la Institutul Tehnologic din Tokyo, Japonia, a propus o teorie controversată în ceea ce priveşte formarea şi evoluţia obiectelor din sistemul nostru solar, notează Futurism.

Cercetătorii japonezi şi-au concentrat eforturile pe înţelegerea modului de formare a obiectelor transneptuniene. Aceste obiecte sunt definite de către astronomi ca fiind acele corpuri spaţiale care orbitează Soarele nostru la o distanţă mai mare sau egală cu distanţa dintre Neptun şi Soare.

În studiul lor publicat recent în jurnalul Nature Astronomy, aceşti cercetători pun la îndoială practicile larg răspândite din comunitatea ştiinţifică care se concentrează pe studierea cometelor atunci când se încearcă descoperirea unor noi informaţii despre modul în care sistemul nostru solar a luat naştere. Folosind un model computerizat, oamenii de ştiinţă de la Institutul Tehnologic din Tokyo au ajuns la concluzia că studierea cometelor reprezintă o „fundătură” în studierea originilor sistemului solar deoarece acestea s-au născut mult după planetele şi obiectele transneptuniene.

Acelaşi model elaborat de către omenii de ştiinţă a condus şi spre concluzia că  obiectele transneptuniene s-au format înaintea planetelor, în primele 700 de milioane de ani ale existenţei sistemului nostru solar.

Citeşte şi:

Pentru prima dată, astronomii au observat naşterea unei Mari Pete Negre pe Neptun. ”A fost o surpriză”