Home » Știință » SpaceX a pierdut contactul cu trei sateliţi din reţeaua Starlink

SpaceX a pierdut contactul cu trei sateliţi din reţeaua Starlink

Publicat: 03.07.2019
SpaceX a pierdut contactul cu trei sateliţi din reţeaua Starlink
SpaceX a lansat în luna mai primul lot din reţeaua de sateliţi Starlink, ca parte a planului de creare a unei infrastructuri globale pentru internetul de mare viteză.

Primul lot de sateliţi ai reţelei Starlink a fost lansat în luna mai şi face parte dintr-un plan mai extins al lui Elon Musk de a permite acces global la internet de mare viteză. De curând, SpaceX a oferit noi informaţii în ceea ce priveşte starea celor 60 de sateliţi lansaţi în data de 23 mai, după mai multe amânări, notează Business Insider.

Oficialii SpaceX au anunţat faptul că din cei 60 de sateliţi, 45 au putut să îşi folosească propulsoarele ionice pentru a ajunge pe orbita stabilită, în timp ce alţi cinci se află pe drumul către orbitele desemnate. Alţi cinci sunt verificaţi în continuare înainte de a primi undă verde pentru poziţionare.

Totuşi, ce atrage atenţia la aceste anunţuri, pe lângă reuşita unei mari părţi a a lotului lansat, este faptul că trei dintre staliţii reţelei nu se mai află în uz şi se vor păbuşi spre suprafaţa terestră în următorul an.

SpaceX nu pare îngrijorat de această situaţie, luând în calcul faptul că de la început a luat în calcul natura experimentală a acestei prime lansări. „Vorbim aici de o gramadă de tehnologie, aşa că e posibil ca unii dintre aceşti sateliţi să nu funcţioneze” , a declarat Elon Musk înainte de lansare.

Pe lângă cei trei sateliţi care nu mai răspund comenzilor, SpaceX a anunţat că va mai întoarce de pe orbită alţi doi sateliţi pentru a demonstra capacitatea de a împiedica transformarea acestora în deşeuri spaţiale care să ridice un pericol pentru celelalte instrumente ştiinţifice şi tehnologice aflate pe orbita Pământului.

Este neclară cauza acestor defecţiuni şi SpaceX refuză să mai detalieze pe această temă.

Citeşte şi:

Lansare epocală pentru Elon Musk. A plasat pe orbita Terrei primii sateliţi de internet care ar urma să îi aducă venituri consistente – VIDEO

Sateliţii Starlink, pe care vrea să îi lanseze SpaceX, ar putea fi un pericol pentru planetă

SpaceX a lucrat în secret la încă o bază pentru navete spaţiale

Deşeurile spaţiale, un pericol pentru instrumentele ştiinţifice

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase