Aplicaţia care ajută pacienţii să ştie cum se pot combina medicamentele. A fost dezvoltată de o absolventă a UBB Cluj-Napoca

22 07. 2019, 00:00

Edith Karda a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a lucrat la aplicaţia web câteva luni, din toamna anului trecut, aceasta constituind şi tema lucrării sale de licenţă la absolvirea facultăţii.

„Am dezvoltat o aplicaţie web,

Potrivit acesteia, „Medinfo” oferă utilizatorului şi informaţii privind interacţiunea medicamentelor cu anumite alimente şi efectele care pot apărea.

„De exemplu, sunt medicamente care nu se pot administra dacă un pacient consumă citrice”, a explicat absolventa universităţii clujene.

Edith Karda şi-a propus ca, în perioada următoare, aplicaţia sa inovativă să fie disponibilă pe web, sub forma unui site, dar şi să ajungă pe dispozitive mobile – telefon sau tabletă.

Tânăra a absolvit în acest an programul de studii Informatică în limba germană a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca şi a primit, pentru aplicaţia „Medinfo”, marele premiu al unui concurs organizat de o companie germană.