Home » Știință » Un nou tip de microscop poate imortaliza procese biologice umane la un nivel fără precedent

Un nou tip de microscop poate imortaliza procese biologice umane la un nivel fără precedent

Un nou tip de microscop poate imortaliza procese biologice umane la un nivel fără precedent
Publicat: 25.08.2019
Oamenii de ştiinţă de la Francis Crick Institute din Londra au creat un nou tip de microscop ce poate realiza fotografii ale proceselor biologice din interiorul corpului uman la un nivel de detaliu fără precedent.

„Microscopia crioelectronică” are capacitatea de a realiza fotografii tridimensionale de rezoluţie ultraHD a proceselor ce se realizează în interiorul celulelor, potrivit Rador

Celulele sunt blocurile care alcătuiesc viaţa şi reprezintă locul unde au loc procesele de bază ale corpului. 

În mod tradiţional, cercetătorii folosesc un procedeu denumit difracţie cu raze X (XRD) pentru a vedea ce se întâmplă la niveluri microscopice. 

Datorită noilor progrese realizate în domeniul imagisticii, au apărut noi tehnici ce implică îngheţarea moleculelor biologice sau a viruşilor în interiorul celulelor înainte a realiza mii de fotografii la nivel microscopic. 

Ulterior, cercetătorii îmbină fotografiile pentru a crea un material video al proceselor naturale ce au loc, obţinând astfel detalii nestudiate până acum.

Acest lucru ar putea accelera dezvoltarea medicamentelor pentru tratarea bolilor legate de demenţă, inclusiv Alzheimer, şi a bolilor infecţioase dificil de tratat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase