Home » Știință » Virusul Herpes nu este corelat cu Alzheimer

Virusul Herpes nu este corelat cu Alzheimer

Publicat: 22.12.2019
Virusul Herpes nu este corelat cu Alzheimer
Un studiu efectuat de către cercetătorii de la Baylor College of Medicine, Texas, Statele Unite ale Americii contrazice un studiu din anul 2018 care susţine că există o corelaţie între virusul hepers şi Alzheimer.

Statisticile arată că aproximativ 50 de milioane de persoane suferă de Alzheimer la nivel global, dar, din păcate, pentru aceştia cauzele acestei maladii rămând încă greu de înţeles şi, ca urmare, identificarea unor tratamente eficiente este greoaie. Una din teoriile care are parte de un sprijin larg în comunitatea ştiinţifică este cea conform căreia apariţia Alzheimer este favorizată de către unele infecţii bacteriene, notează Medicalxpress.

Un studiu care susţine această teorie a fost publicat în anul 2018 şi a prezentat peste 1.000 de cazuri în care virusul herpetic uman tip 6 (HHV-6) şi virusul herpetic uman tip 7 (HHV-7) se regăsea în mostre de ţesut cerebral prelevate postmortem. Cercetătorii din spatele acestui studiu au corelat aceste infecţii cu declanşarea Alzheimerului.

Unul dintre co-autorul acestui studiu, dr. Hyun-Hwan Jeong, a reanalizat setul de date folosite în studiul din 2018 şi a observat că unii dintre indicatorii statstici folosiţi au fost interpretaţi într-un mod viciat. În aceste condiţii, noul studiu a infirmat studiul iniţial şi a oferit o nouă metodologie pentru operarea cu baza de date mari, care include atât indicatorii statistici, cât şi datele genetice pentru obţinerea unor date relevante statistic, dar şi care să aibă sens din punct de vedere logic.

Studiul a fost publicat în Neuron.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase