Un medicament pentru artrita reumatoidă, folosit pentru tratarea coronavirusului în China

04 03. 2020, 11:51

Medicamentul pentru tratarea artritei Actemra, produs de Roche, va fi folosit în China în cadrul unui studiu privind tratarea unor pacienţi infectaţi cu coronavirus, potrivit Reuters.

Medicamentul ar putea avea efecte pozitive în cazul pacienţilor care au plămânii puternic afectaţi de coronavirus, prin reducerea inflamaţiei.

Momentan nu există niciun fel de studiu care să demonstreze că acest medicament este într-adevăr eficient în cazul pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Actemra nu a fost aprobată momentan de către Administraţia Naţională a Medicamentului din China.

Cu peste 80.000 de cazuri de infectare şi aproape 3.000 de decese, China este ţara cea mai afectată de epidemia de coronavirus, boală pentru care nu există în prezent vaccinuri sau tratamente aprobate.

OMS: Există o criză a echipamentelor medicale la nivel mondial

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că există o criză de echipamente medicale destinate luptei împotriva coronavirusului, iar preţurile pentru cele care mai există pe piaţă cresc foarte rapid.

Spre exemplu, la nivel global, preţul mediu al măştilor de protecţie a crescut de şase ori în ultimele luni.

Totodată, OMS a făcut apel atât la guverne, cât mai ales la companiile private, să facă eforturi pentru a creşte producţia acestor dispozitive cu cel puţin 40% pentru a acoperi deficitul.

De asemenea, organizaţia a anunţat că rata deceselor în cazul persoanelor infectate cu coronavirus este de 3,4%, cu mult peste mortalitatea înregistrată în cazul gripei, de 1%, însă şeful OMS susţine că epidemia de coronavirus poate fi oprită, potrivit Mediafax.

„COVID-19 se răspândeşte mai puţin decât gripa, transmiterea nu pare să se facă prin intermediul celor care nu sunt bolnavi, cauzează simptome mai severe decât gripa, nu există momentan vaccinuri sau medicamente împotriva sa, dar poate fi oprit”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS, potrivit Global News.

În întreaga lume, peste 93.500 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus, dintre care peste 3.200 au murit.

În România au fost confirmate 4 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care unul a fost declarat vindecat. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează, miercuri, că la nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 35 de persoane testate pentru a vedea dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 10.094 de persoane sunt în izolare acasă.