Home » Știință » Maimuțe infectate cu noul coronavirus au dezvoltat imunitate de scurtă durată

Maimuțe infectate cu noul coronavirus au dezvoltat imunitate de scurtă durată

Maimuțe infectate cu noul coronavirus au dezvoltat imunitate de scurtă durată
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 07.07.2020

Maimuțe infectate de cercetători cu noul coronavirus au fost protejate de o a doua infectare timp de 28 de zile, a arătat un nou studiu al oamenilor de știință din China.

Deși maimuțele au dezvoltat imunitate, nu este clar pentru ce perioadă de timp astfel de imunitate ar dura în cazul oamenilor. Va trebui să mai așteptăm luni sau chiar ani până vom afla dacă milioanele de persoane infectate la începutul pandemiei de COVID-19 sunt protejate de o a doua infectare.

Oamenii de știință de la Peking Union Medical College au desfășurat un experiment pe maimuțe din specia rhesus macaques, folosită adesea de cercetători datorită similarităților cu oamenii. Experimentul a arătat că maimuțele au dezvoltat imunitate de scurtă durată față de virusul SARS-CoV-2.

Un studiu din China a arătat că maimuțele au dezvoltat imunitate la noul coronavirus

Șase maimuțe rhesus macaques au fost infectate în trahee cu o doză de virus. Acestea au dezvoltat simptome ușoare spre moderate și au avut nevoie de două săptămâni pentru a se vindeca.

După 28 de zile de la prima infectare, patru dintre cele șase maimuțe au primit încă o doză de virus, dar de această data, în ciuda unei creșteri scurte de temperatură, maimuțele nu au mai prezentat semne de infecție.

Maimuțele au produs mai mulți anticorpi

Oamenii de știință au colectat mostre constant și au descoperit că încărcătura virală maximă a fost atinsă la trei zile după ce maimuțele au fost infectate, scrie MedicalXpress.

Maimuțele au prezentat un răspuns mai puternic al sistemului imunitar după prima infectare. Așadar, animalele au produs mai mulți anticorpi care le-ar fi protejat de a doua infectare.

Totuși, mai multe experimente sunt necesare pentru a afla cât de mult poate dura acest scut al sistemului imunitar.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cercetătorii din Suedia spun că imunitatea dată de COVID-19 ar putea fi mult mai mare decât se credea

Cercetătorii au găsit urme ale prezenței noului coronavirus în Europa din martie 2019. Ce înseamnă asta

După câteva luni de pandemie, OMS trimite o echipă în China pentru a afla originea coronavirusului

Primul oraș din România în care nu mai există niciun caz de coronavirus

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase