Home » Știință » OMS: Să nu vă așteptați la un vaccin împotriva COVID-19 înainte de anul 2021

OMS: Să nu vă așteptați la un vaccin împotriva COVID-19 înainte de anul 2021

OMS: Să nu vă așteptați la un vaccin împotriva COVID-19 înainte de anul 2021
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 23.07.2020

Cercetătorii înregistrează „progrese bune” în dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19, iar o parte dintre acestea au ajuns deja în ultimele faze de testare, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii . OMS a avertizat însă că omenirea nu trebuie să se aștepte la un vaccin înainte de anul 2021. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii face eforturi să asigure o distribuţie echitabilă a vaccinurilor în momentul în care acestea vor fi finalizate, dar până atunci este esențială suprimarea răspândirii virusului, a declarat Mike Ryan, şeful programului de urgenţă al OMS.

„Facem progrese bune”, a spus Ryan, menţionând că mai multe vaccinuri sunt în prezent în faza 3 de testare şi niciunul nu a eşuat, până acum, din punct de vedere al siguranţei sau capacităţii de a genera un răspuns imun, potrivit Reuters.

Când am putea vedea primele persoane vaccinate

„Realist vorbind, vom vedea primele persoane vaccinate în prima parte a anului viitor”, a declarat Ryan într-o conferinţă de presă susținută miercuri.

Oficialul a precizat că, între timp, OMS încearcă să asigure o distribuţie echitabilă a viitoarelor vaccinuri şi pentru a asigura producerea lor la scară largă.

„Trebuie să fim cinstiți în acest sens, pentru că acesta este un bun global. Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi sau pentru săraci, ci pentru toată lumea”, a mai spus el.

Guvernul Statelor Unite va plăti 1,95 miliarde de dolari pentru a cumpăra 100 de milioane de doze dintr-un vaccin COVID-19 dezvoltat de Pfizer Inc şi BioNTech, dacă se va dovedi sigur şi eficient, au transmis cele două companii.

Mike Ryan a transmis că oficialii din educație trebuie să fie precauți în privința redeschiderii școlilor până când transmiterea comunitară a coronavirusului care provoacă COVID-19 nu este sub control.

Vă recomandăm să citiți și:

Caz cumplit. O femeie cu Covid-19 a murit imediat după ce și-a născut fetița, fără să o vadă

Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri agravarea simptomelor Covid-19

Copiii pot transmite mai departe COVID-19

Șase forme ale bolii COVID-19 şi simptomele aferente, descoperite de cercetători britanici

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase