Home » Știință » Fizicienii sunt de părere că o formă ciudată de viață ar putea prospera în interiorul stelelor

Fizicienii sunt de părere că o formă ciudată de viață ar putea prospera în interiorul stelelor

Fizicienii sunt de părere că o formă ciudată de viață ar putea prospera în interiorul stelelor
Sursa foto: NASA
Publicat: 06.09.2020

Căutările pentru viață extraterestră se concentrează, de obicei, pe exoplanete care orbitează sori îndepărtați, însă, o teorie nouă sugerează că formele extreme de „viață nucleară” ar putea prospera în interiorul stelelor.

În timpul monitorizării constante a cerului pentru planete precum Terra, care ar putea găzdui apă pe suprafața lor, oamenii de știință în căutare de extratereștrii ar fi trecut cu vederea o potențială sursă de creaturi extremofile, anume stelele.

După cum sugerează și numele, creaturile extremofile sunt organisme care se dezvoltă în medii extreme, asemenea formelor variate de bacterii care prosper în regiuni extrem de fierbinți, reci, acide sau radioactive ale Universului.

„Forme de viață nucleară”, ascunse în interiorul stetelor

Noi cercetări desfășurate de către fizicienii Luis Anchordoqui și Eugene Chudnovsky de la Universitatea din New York propun existența acestor așa-numite „forme de viață nucleară”.

„Informațiile stocate în RNA sau ADN conțin codul mecanismului de autoreplicare”, a spus Chudnovsky.

În cele din urmă, aceste structuri cosmice „complexe” ar putea supraviețui destul de mult timp, în „cuptorul” nuclear din inima unui stele, astfel încât să se reproducă în timp ce captează energia prin fuziune, iar, din punct de vedere teoretic, cauzând reducerea luminozității stelei.

Legătura dintre stele și viața nucleară, destul de dificilă de demonstrat

Câteva astfel de stele au fost observate deja, iar răcirea lor accelerată este încă un mister. Stele care își pierd din luminozitate în mod haotic, fără explicație, ar putea ascunde indicii valoroase. Oamenii de știință insistă că legătura dintre aceste stele și viața nucleară ar fi destul de dificil de demonstrat. Totuși, există destule posibilități interesante, relatează Science Alert.

„Din moment ce s-ar dezvolta foarte rapid, ar putea găsi o cale de a explora spațiul din afara stelei lor, după cum am făcut și noi. Ar putea stabilit metode de comunicare și deplasare între stele. Poate că ar trebui să le căutăm”, a mai spus Chudnovsky.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Calea Lactee „aruncă” stele în spaţiu

Cum s-au format primele stele?

Unde se nasc, de fapt, noile stele. NASA a prezentat o imagine spectaculoasă. FOTO

Explozia unei stele îndepărtate a dus la una dintre cele mai mari extincții din istorie

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase