Ce plan are Elon Musk pentru primii muncitori trimiși pe planeta Marte

16 01. 2021, 17:30

Elon Musk are planuri mari pentru Marte. Până în prezent, nicio persoană nu a ajuns pe Planeta Roșie, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe cel mai bogat om din lume să anunțe că ar putea duce 1 milion de oameni acolo până în 2050.

Acest lucru s-ar putea întâmpla folosind nave spațiale capabile să transporte 1.000 de oameni odată. Este o sarcină mai provocatoare decât orice a întâmpinat vreodată omenirea. Chiar și înainte de a ajunge pe planetă și a începe să o facă locuibilă, cei care duc la capăt acest plan trebuie să asigure cumva transportul.

Elon Musk a sugerat anterior să se elibereze dioxidul de carbon prins sub suprafața planetei, pentru a-l încălzi. Studiile au arătat că nu există suficient dioxid de carbon sub suprafață pentru a provoca efectul de seră necesar pentru încălzirea planetei.

Cum plănuiește Elon Musk aleagă persoanele pe care să le trimită pe Marte

Totuși Musk pare încă atașat de această idee. Ba chiar a scris pe Twitter mesajul „Nuke Mars!” (Bombardați atomic Marte!) în anul 2019 și a comandat numeroase tricouri imprimate cu această replică. Odată ce dificultățile tehnice sunt rezolvate, rămân câteva probleme sociologice legate de stabilirea unei colonii pe o nouă planetă.

Cum ar funcționa societatea? Ar exista un sistem monetar și când ar fi stabilit? Cum s-ar împărți munca?

Când Elon Musk a fost întrebat despre criteriile după care vor fi selectate sutele de mii de marțieni, acesta a răspuns: „Trebuie să fie astfel încât toată lumea să poată merge dacă vrea, cu împrumuturi disponibile pentru cei care nu au bani”, informează site-ul IFLScience.

Ce vor face oamenii pentru datorie, conform lui Musk

Când a fost întrebat dacă acest lucru înseamnă că oamenii vor fi obligați să lucreze pentru acele împrumuturi, el a răspuns „Da. Vor fi o mulțime de locuri de muncă pe Marte!”.

Cu toate că există unii care văd acest lucru drept o decizie pozitivă, care ar putea permite membrilor săraci ai societății să ajungă pe Marte, alții au considerat că datoriile oamenilor îi vor urma pe Marte, devenind astfel prima colonie tip închisoare a debitorilor interplanetari ai umanității.

Servitutea contractată a fost scoasă în afara legii (împreună cu sclavia) cu al 13-lea amendament. Dar cred că nu se va aplica pe Marte și Constituția”, a scris un critic pe Twitter.

Vă invităm să citiți și:

Răspunsul lui Elon Musk, după ce a fost întrebat de un fan dacă există viață pe alte planete

Elon Musk anunță o scădere a prețului unui model Tesla

Tesla pierde bani din cauza companiei Ingenext. Mesajul care apare în bordul mașinilor lui Elon Musk

Elon Musk a bătut un nou record cu racheta reutilizabilă Falcon, cea mai ieftină din lume. Care este costul ei