Home » Știință » Implicații serioase pentru viitorul omenirii. O cercetătoare avertizează că bărbații își pierd abilitatea de reproducere

Implicații serioase pentru viitorul omenirii. O cercetătoare avertizează că bărbații își pierd abilitatea de reproducere

Publicat: 01.02.2021

Substanțe chimice comune numite ftalați, care sunt găsite în produse precum plastic, cosmetice și ambalajele alimentare, par să aibă un impact serios asupra sănătății oamenilor și chiar asupra abilității noastre de reproducere.

Shanna Swan, epidemiolog la Spitalul Mt. Sinai din New York, a spus că aceste chimicale vor avea implicații serioase pentru viitorul omenirii.

Swan face parte dintr-o echipă de cercetători care a descoperit că numărul și calitatea spermatozoizilor unui bărbat obișnuit au scăzut vertiginos în ultimele decenii.

„Aceste substanțe chimice reduc diferențele de sex”

Acum, Swan analizează modul în care chimicalele precum ftalații și bisfenol A (BPA) continuă să afecteze sănătatea reproductivă, dar și impactul acestora asupra dezvoltării biologice a copiilor care au fost expuși prenatal.

„Una dintre părțile creierului care este dimorfă sexual are de-a face cu dobândirea limbajului, iar femelele prezintă de obicei un avantaj. Atunci când o întrebi pe mama unui copil mic câte cuvinte înțelege copilul ei, fetele au, în general, mai multe cuvinte. Însă, această diferență de sex este diminuată de ftalați, iar aceasta este o temă prioritară. Fie că vorbim despre comportamentul de joc sau dobândirea limbajului, aceste substanțe chimice reduc diferențele de sex”, a explicat Swan.

Purtăm cu noi problemele generațiilor trecute și începem la un nivel inferior

De asemenea, problema devine tot mai gravă. Având în vedere că expunerea pe viață a fiecărei persoane la ftalați se adaugă la expunerea prenatală transmisă prin generațiile anterioare, aceste modificări se vor amesteca în timp, potrivit Futurism.

„Tocmai de aceea, avem acest declin continuu al fertilității și calității lichidului seminal. Dacă nu am avea expunerea de la părinții și bunicii noștri, atunci fiecare generație ar lua-o de la capăt. Situația tot nu ar grozavă, însă impactul ar fi la același nivel de fiecare dată. Faptul că purtăm cu noi problemele generațiilor trecute înseamnă că începem la un nivel inferior și suntem expuși din nou și din nou”, a mai precizat Swan.

Vă mai recomandăm să citiți și:

De ce femeile sunt mai predispuse decât bărbații la dezvoltarea de boli autoimune

Religia joacă un rol important în diferența dintre salariile femeilor și cele ale bărbaților

Cercetări recente au dus la descoperirea unei noi maladii genetice care afectează bărbații

Alimentele cele mai nocive pentru sănătatea bărbaților. Ar trebui evitate pe cât posibil

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase