Home » Știință » Mai mult de 140 de oameni criogenizați și îngropați într-un deșert așteaptă să fie readuși la viață

Mai mult de 140 de oameni criogenizați și îngropați într-un deșert așteaptă să fie readuși la viață

Sursa foto: CNET - Youtube
Publicat: 23.04.2021

Mai mult de 140 de oameni criogenizați și îngropați într-un deșert din Arizona așteaptă ca într-o bună zi să fie readuși la viață.

Situată în apropiere de o suburbie de lux din Phoenix, Fundația Alcor Life Extension găzduiește 146 de corpuri ale unor oameni care au fost congelați după moarte. Criogenizarea corpului uman și păstrarea acestuia la temperaturi scăzute îi permite să rămână în aceeași stare și să nu se descompună.

„Criogenia este practica conservării vieții prin oprirea procesului de moarte cu ajutorul temperaturilor de îngheț cu scopul de a restaura sănătatea bună prin intermediul tehnologiei medicale din viitor”, arată pagina oficială a Fundației Alcor Life Extension.

Cât costă procesul de criogenizare?

Asta înseamnă că, în teorie, dacă tehnologia din viitor evoluează îndeajuns de mult încât să readucă la viață corpuri înghețate, cei care au fost îngropați ar putea fi reînviați.

Cei care au ales să fie criogenizați după moarte au provenit cel mai probabil din medii înstărite, având în vedere că doar procesul ar costa în jur de 200.000 de dolari. Totodată, acești oameni trebuie să aibă o susținere financiară continuă pentru a rămâne criogenizați pe o perioadă nedeterminată.

O fantezie dintr-un viitor îndepărtat?

James Bedford, veteran din Primul Război Mondial, se numără printre cei îngropați într-un deșert din Arizona. Corpurile sunt păstrate într-o clădire din beton. Însă, în exterior, temperaturile pot atinge valori de peste 37 de grade Celsius timp de opt luni pe an.

Deși posibilitatea readucerii la viață a unui corp uman ar putea părea o fantezie dintr-un viitor îndepărtat, în 2016, cercetătorii de la 21st Century Medicine din California au decongelat cu succes un creier de iepure din stare criogenică. Creierul a fost readus într-o stare aproape perfectă. Conform cercetărilor de la acea vreme, circuitele sinaptice ale creierului au fost păstrate, însă organul nu mai era funcțional.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cât costă criogenarea unui corp sau creier uman? O companie din Rusia oferă o şansă spre nemurire

Au promis că îi conservă întregul corpul, însă au criogenat doar capul. Restul corpului a fost incinerat şi trimis fiului

Primul om criogenat ar putea fi readus la viaţă în următorii 10 ani

Criogenia, escrocherie? Ce şanse sunt ca morţii conservaţi în nitrogen lichid să fie readuşi la viaţă? – VIDEO

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase