Home » Natură » Astronauții de pe Stația Spațială Internațională, alarmați de incendiile de vegetație de pe Pământ

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională, alarmați de incendiile de vegetație de pe Pământ

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională, alarmați de incendiile de vegetație de pe Pământ
Credit foto: Megan McArthur, astronaut NASA
Publicat: 19.08.2021

Nu mai este niciun secret faptul că planeta noastră este, la propriu și la figurat, cuprinsă de flăcări. De fapt, unele incendii de vegetație sunt atât de masive încât pot fi văzute cu ușurință din spațiu, o imagine nefericită a ceea ce ne așteaptă în viitorul apropiat.

În timpul unui interviu recent cu o publicație de presă americană, astronautul Megan McArthur de la NASA a descris experiența sumbră de a fi staționat la bordul Stației Spațiale Internaționale în timp ce Pământul trece printr-o adevărată criză.

„Suntem foarte întristați să vedem incendii care se întind pe regiuni vaste pe Pământ, nu doar Statele Unite ale Americii”, a spus McArthur.

Totodată, astronautul a profitat de oportunitate pentru a îndemna oamenii să ia atitudine.

„Acesta este un avertisment pentru întreaga comunitate globală”

„De-a lungul multor ani, oamenii de știință din lume au tot trimis semnale de alarme. Acesta este un avertisment pentru întreaga comunitate globală. Va fi nevoie de întreaga comunitate globală pentru a face față crizei și a depăși provocările”, a adăugat McArthur.

Imaginile prin satelit arată zone vaste de pe întreaga planetă acoperite cu nori de fum de proporții astronomice, din Siberia, Grecia și Spania până în Pacificul de Nord-Vest, scrie Futurism.

Turcia a fost extrem de afectată anul acesta, după cum s-a putut vedea în fotografiile cu turiștii care fugeau de pe plaje încercând să scape din calea focului.

Cod roșu pentru umanitate

Unele incendii de vegetație, precum Bootleg Fire din sudul statului american Oregon, sunt atât de masive încât își creează propriile condiții meteorologice extreme, în timp ce Statele Unite nu mai reușesc să recruteze suficient de mulți pompieri.

Recent, Grupul interguvernamental de experți în evoluția climei (IPCC) din cadrul Națiunilor Unite a elaborat un raport șocant prin care declara „cod roșu pentru umanitate”. Așadar, observarea distrugerii și devastării de la zeci de kilometri deasupra suprafeței Pământului poate fi cel puțin șocant.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un incendiu de vegetație din SUA este atât de masiv încât generează furtuni cu descărcări electrice

Un arbore sequoia continuă să ardă mocnit după incendiile de vegetație de anul trecut din California

Incendiile de vegetație din Australia au avut un efect șocant asupra atmosferei Pământului

Fumul de la incendiile de vegetație ar putea contribui la răspândirea bolilor infecțioase

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase